INGET MÅL PÅ TVÅ MATCHER – VIK ÅKTE PÅ STORSTRYK I SKÅNE

Brett Supinskis Västerviks IK hade en blytung kväll och föll med klara 0–5 borta mot Kristianstad. Det var för övrigt VIK:s tredje raka förlust mot Kristianstad denna säsong. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK hade revansch att utkräva efter gårdagens tunga 0­–2-förlust. I kvällens returmöte kom en ännu värre smäll. Kristianstad vann med förkrossande 5–0 och slog VIK för tredje gången denna säsong.

Västervik svarade för en ganska bra insats i fredagens hemmamatch mot Kristianstad men gästernas keeper Frederik Dichow fredade sig mål på ett utomordentligt sätt. Kristianstad vann rond ett med 2–0.

I kvällens back-to-back-möte i Skåne fick VIK chans till revansch. Med facit i hand var inte VIK i närheten av att plocka med sig några poäng hem till Småland.

Förlorade med stora siffror

Redan efter 25 sekunders spel small det bakom Henrik Lundberg då Amil Krupic gav Kristianstad ledningen med 1–0. Linus Pettersson drygade ut ledningen till 2–0 efter knappt fem minuters spel.

Det blev ingen synlig uppryckning i andra perioden då Kristianstad gasade på framåt och Västervik uppträdde darrigt och slarvigt. Deven Sideroff satte 3–0 efter 20.53, Kevin Wännström 4–0 efter 32.42 och Gustav Olhaver 5–0 efter 36.40. VIK-forwarden Brett Supinski missade ett straffslag vid underläge 0–3.

VIK har inte gjort mål på de två senaste matcherna och går till julvila med en tung känsla, framför allt efter kvällens klara nederlag. Notabelt är att Kristianstad vann skotten i överlägsen stil: 44–17. Kristianstad har vunnit alla tre möten mot VIK denna säsong och inte släppt in ett enda mål.

VIK har just nu sju poäng upp till sjätteplatsen som ett formstarkt Kristianstad har lagt beslag på. Nästa match är hemma mot serieledaren HV71 måndagen den 27 december.