Inget trendbrott när kaptenen jubilerade:

Jakob Karlsson uppmärksammades för 300 matcher i VH-dressen mot Huddinge. Det blev dock ett nytt tungt nederlag för Vimmerby i Allettan. Foto: Ossian Mathiasson

Inget trendbrott när kaptenen jubilerade: "Hade behövt en seger"

Kaptenen Jakob Karlsson hyllades för 300 matcher i Vimmerby Hockey före nedsläpp. Det slutade med ännu en förlust, den sjätte i Allettan.
– Det hade varit kul att vinna, säger Jakob Karlsson efter 2–3-förlusten mot Huddinge.

I kvällens match mot Huddinge IK jubilerade kaptenen Jakob Karlsson med sin 300:e match i VH-dressen under totalt nio säsonger. VH uppmärksammade jubilaren med några värmande ord och en blomsterbukett från klubb- och sportchefen Morgan Persson strax före nedsläpp.

Han var en av Vimmerbys bästa spelare denna afton då han gjorde 1–2-reduceringen och hade några framspelningar som inte ledde till mål.

Vimmerby föll med 2–3 och ligger alltjämt näst sist i Allettan med sex inspelade poäng på åtta matcher.

– Det är kul att folk verkar uppskatta det man har gjort. Det hade varit kul att vinna och vi hade behövt en seger. Jag tycker ändå att vi har ett bättre engagemang och ett bättre driv i gruppen än vad vi har haft tidigare. Det var en jämn match där små marginaler avgjorde till Huddinges fördel. Vi hade rätt bra lägen på slutet för att få till en kvittering, säger Jakob Karlsson.

"Borde vara säker på sin sak"

Huddinges 3–1-mål var den stora snackisen efter matchen då det såg ut som att pucken gick i stolpen och aldrig passerade mållinjen.

– Domarna var säkra på sin sak och jag själv tyckte att det kändes som att den var inne. Sedan har jag hört lite olika bud, men domaren stod rätt bra till så han borde vara säker på sin sak. Det känns väl som att det var korrekt, säger Jakob Karlsson.

Olle Söderlund reducerade till 2–3 i upptakten av tredje perioden och jakten på en kvittering blev fruktlös trots många kvalificerade chanser.

– Vi hade ett snack i veckan om att vi inte kan lägga oss ner och dö och tycka synd om oss själva. Det är ingen som kommer ge oss några vinster från en dag till en annan. Vi måste kriga oavsett vad som händer och oavsett hur det ser ut. Vi gör fortfarande lite för grova misstag. När vi har en bra period i andra perioden så blir det 3–1 som kommer jobbigt rent mentalt. Jag tycker ändå att vi fortsätter i sista perioden och försöker driva matchen och köra på. Det vill sig inte riktigt och vi får inte utdelning. Det är klart att vi ska göra fler mål när vi skjuter 37 skott samtidigt som vi måste bli tajtare och hårdare framför eget mål också.