Annons:

Hjälten om sekunddramat:

Jakob Karlsson blev stor hjälte och kramas på bilden om av Eddie Levin. Foto: Arkivbild

Hjälten om sekunddramat: "Aldrig känt sån panik tidigare"

Från syndabock till total hjälte. Jakob Karlsson upplevde några galna slutminuter mot Brödernas/Väsby.
– Jag har aldrig känt sån panik tidigare, säger han efter sitt avgörande 4-3-mål med en sekund kvar.

Annons:

Avslutningen blev något i hästväg av kvalseriens näst sista omgång. Med drygt två minuter kvar åkte Jakob Karlsson ut i två minuter för boarding i anfallszon. Lagkaptenen var förstås ordentligt uppgiven i det läget. Han kunde ha blivit stor syndabock.

– Jag var mest less. Jag försökte gå in mjukt, men det såg säkert allvarligt ut. Jag försöker inte köra över en kille i ryggen med två minuter kvar när vi jagar ett mål. Det är en tråkig utvisning att åka på. Eddie (Levin) och jag fick höra i båset att det blivit kryss i den andra matchen och hoppades att vi får något friläge. Sedan tog Brödernas målvakten och då tänkte man att det kunde bli något ändå, säger Jakob Karlsson.

När han lämnade utvisningsbåset återstod bara sekunder av matchen. Jakob Heljemo hittade lagkaptenen i mittzonen som blundade och sköt – i princip. Med en sekund kvar satte han avgörande 4-3.

– Puckjäveln kom och det var en mindre hjärtattack. Det är svårt att orientera sig där och jag kände bara, även att jag såg Anton (Carlsson) där borta, att jag skjuter direkt. Jag ville inte sjabbla bort det, men jag kollade inte ens upp. Jag har aldrig känt sån panik tidigare och tänkte "vad fan händer nu?". Det var så otroligt skönt att se den gå in.

Har du upplevt något mer galet tidigare?

– Nej, aldrig. Det var helt otroligt och allt blev så bra det bara kunde bli. Att Hudik vann på straffar – det var det bästa som kunde hända. Det är otroligt häftigt att det kan bli så här i kvalserien. Båda behövde gå för det och då blev det som det blev. Det är som att det står skrivet i stjärnorna att det är vårt år. Sedan tycker jag att vi är värda att vinna matchen, även om vi sjabblar bort 3-1-ledningen. Samtidigt är Väsby bra, så det är en tuff match.

"Bara så glad"

Jakob Karlsson firade som en liten pojk som gjort sitt allra första mål.

– Det var bara extas där. Det var helt otroligt. Man har aldrig varit med om något liknande. Vi har åkt runt och förlorat i alla år i de viktiga matcherna och nu bara öppnar det upp sig. Det finns en chans i sista omgången. Man är bara så glad och försöker leva i det. 

Nu lever kvalserien i allra högsta grad. Både Kristianstad och Vimmerby står på 17 poäng inför lördagens rysaravslutning. Hudiksvall skuggar bakom på 16. 

– Det är en otrolig press på Kristianstad med det lagbygget. Vi kommer bakifrån och har allt att vinna. Vi kan bara fokusera på att vinna vår match och ta ett byte i taget och försöka göra det så bra som möjligt. Vi kan inte tänka målskillnad, utan får hoppas att Brödernas kan göra något mot dem. Jag tror inte de är så förtjusta i Kristianstad.

Hur ser du på motivationsfaktorn för både Brödernas och Halmstad?

– Det beror förstås på hur matcherna börjar. Får man en dålig start kan det bli deppigt, men idrottsmän vill göra rätt för sig och det är inte enkelt. Det är ingen som vill ha minus fem på sin tavla heller. Jag tror det blir hårda matcher.

Vill ha oerhört tryck

Nu vill lagkaptenen se ett oerhört tryck i hallen på lördag.

– Det är bara att köra vidare, gasa på och hoppas att vi kan få till ett otroligt tryck i hallen. Vi hade fantastiska supportrar här i kväll.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt