Annons:

  • Tagen kapten efter avancemanget:

    Jakob Karlsson var tagen efter avancemanget till kvalserien. Foto: Ossian Mathiasson

  • Tagen kapten efter avancemanget:

    Jakob Karlsson får en bamsekram av Eddie Levin. Foto: Ossian Mathiasson

Tagen kapten efter avancemanget: "Känns så förlösande"

Vimmerby Hockey och Jakob Karlsson har fallit på målsnöret många gånger. Förra året var han helt sänkt efter uttåget mot Nybro Vikings. Nu är han och klubben i kvalserien för första gången någonsin.
– Jag är rätt tagen. Det känns otroligt, säger han.

Annons:

Han har spelat i kvalserien till Hockeyallsvenskan flera gånger tidigare, men aldrig med sitt älskade Vimmerby Hockey. Det är det som har varit målet sedan han återvände till moderklubben för många år sedan. 

I princip varje gång har marginalerna varit emot Vimmerby i den avgörande matchserien. Inte den här gången. Vimmerby skickade ut Troja med 3-0 i matcher och kunde fira med de tillresta bortasupportrarna. 

– Jag är rätt tagen fortfarande. Det känns så förlösande och jag är så glad för att det gick till slut. Det känns otroligt. Jag är jättestolt över laget och klubben. Vi har tagit varje uttåg och besvikelse på rätt sätt och satsat lite hårdare och trott på det lite mer. Det känns bara så rättvist att det ger resultat, säger lagkaptenen Jakob Karlsson.

Det har varit tre täta matcher mellan VH och Troja/Ljungby, men det är Vimmerby som vunnit samtliga tre.

– Jag är imponerad över att vi kan slå ut en storklubb som Troja med 3-0 i matcher. Det är fantastiskt bra. Det har varit jämna matcher, men vi har varit lite bättre hela tiden. Vi har bättre spets och bättre försvarsspel. Vi har haft otroligt bra boxplay och målvaktsspel. Det är små marginaler och Troja är ett bra lag, men jag har känt sedan Isac (Andersson) kvitterade i första matchen att det skulle gå vår väg. I den här matchen tycker jag vi spelar otroligt bra efter 2-1. Från det målet och framåt gör vi exakt som man ska göra. Vi bjuder inte på något, men är samtidigt lugna med pucken och tar rätt beslut hela tiden.

"Känns passerat"

Jakob Karlsson var ute och kritiserade Troja efter deras avancemang till Hockeyallsvenskan 2021. Då hade Ljungbys stolthet slagit ut Vimmerby i just det här steget efter en avgörande match i Vimmerby. Men det påverkar inte VH-kaptenens känslor just nu.

– Det tycker jag inte, jag hade varit lika glad oavsett. Jag är inte långsint och det känns passerat nu.

Hur har ni firat hittills?

– Vi har firat med fansen och det betyder mycket att det kommer ned så här mycket folk för att stötta oss. Det är inte lika lätt att få till samma mobilisering dag två, så det var viktigt att vinna den här matchen. Tappar man en match så kan det bli lite darr. Nu har vi firat tillsammans och bara varit glada. 

Hur blir det i natt?

– Det vet jag inte, haha. Det blir nog inte så hårt. Det blir nog glädje i bussen, men vi ska hem och sova, säger veteranen.

Kvalserien väntar

Nu väntar kvalserien och väl där kan allt hända, menar Jakob Karlsson.

– Det ska bli himla roligt med hockey en månad till. Vi känner att vi har chansen och vi ska spela om en allsvensk plats. Det kommer vara jättebra motstånd, men vi är där och har det vi behöver. Vi vet hur svårt det är att ta sig dit, så nu ska vi ta chansen när vi fått den.

Hur ser du på möjligheten att gå upp?

– De är goda, det finns inget annat att sikta på. Det vore bra att ha nio poäng när serien vänder och kunna göra en bra push. Det blir svåra matcher, men jag tror vi kommer ha en bra chans.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt