VH ÅKTE PÅ BLYTUNG FÖRLUST – GJORDE INTE MÅL PÅ SINA CHANSER

Vimmerby Hockey åkte på en blytung uddamålsförlust hemma mot Mariestad. Det var lagets första match på knappt två veckor. Foto: Stefan Härnström

Vimmerby Hockey har inte fått ordning på målskyttet under coronauppehållet. Ineffektiviteten och Tobias Sandbergs strålande målvaktsspel gjorde att VH föll med 1–2 hemma mot Mariestad.

Vimmerby Hockey har bara spelat en match på det nya året. Då blev det seger med 3–2 efter förlängning mot Skövde IK.

I dag spelade VH sin första match på knappt två veckor och det blev som väntat en jämn tillställning hemma mot Mariestad, ett lag som VH slog på bortaplan före juluppehållet.

Mariestad hade stora delar av första perioden och tog välförtjänt ledningen med 1–0 efter 3.28. Västgötalaget iscensatte en blixtsnabb vändning från egen zon där pucken gick som på ett snöre och Philip Norberg Aspnäs serverades ett fritt läge och överlistade VH-keepern Gustav Bågenvik med en sidledsförflyttning. VH klarade av dubbla boxplay och misslyckades med att göra mål när man själva fick chansen i numerärt överläge i inledningsperioden.

Ollila satte kvitteringen

I andra perioden hittade VH mer rätt i sitt spel och dirigerade det mesta som hände ute på isen. Precis efter att Mariestad blivit fulltaliga efter drygt halva matchen kvitterade VH till 1–1.Todd Winder la en lång, öppnande passning från egen zon fram till Hugo Ollila som stod beredd på blålinjen, kom förbi sin uppvaktning, blev ensam med Tobias Sandberg och stänkte dit kvitteringen i nättaket.

VH klev ut i ett rasande högt tempo och tryckte tillbaka Mariestad som hade problem att ta sig ur egen zon när Vimmerby skapade många kvalificerade chanser i tredje periodens upptakt. Gästernas storspelande målvakt Tobias Sandberg såg till att det alltjämt var lika på ett.

Slarv vid Mariestads segermål

Mariestad lyfte upp spelet efter tredje periodens powerbreak och återtog något överraskande ledningen genom att utnyttja slarv i VH-zonen. Jesper Lindén petade in 2–1-pucken från nära håll.

VH fick chansen i powerplay strax efter gästernas ledningsmål och Tobias Sandberg svarade återigen för flera otroliga räddningar, bland annat på Todd Winders skott från ena kanten. VH låg på för en kvittering i slutminuterna men Sandberg stod emot och var den stora hjälten när Mariestad bärgade tre poäng i Småland.

VH ligger näst sist i Allettan med åtta poäng, tre poäng bakom Hanvikens SK på åttondeplatsen som innebar playoff efter avslutad grundserie.

Vimmerby Hockey–Mariestad 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (3.28) Philip Norberg Aspnäs (Oliver Kandergård, Joonas Alanne)

Andra perioden: 1–1 (32.49) Hugo Ollila (Todd Winder)

Tredje perioden: 1–2 (53.17) Jesper Lindén