VH FÖLL I FÖRLÄNGNING EFTER SEN KVITTERING

Pelle Ströms sena kvittering gav Vimmerby Hockey en poäng borta mot Halmstad. VH föll med 1–2 efter förlängning. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey var på väg mot förlust i Halmstad. Med två minuter kvar satte Pelle Ström kvitteringen. Det gav en poäng då Halmstad avgjorde i början av förlängningsspelet.

Vimmerby Hockey har under den gångna veckan besegrat både Karlskrona HK på hemmais och Mörrums GoIS på bortaplan.

Vimmerby jagade tredje raka segern i Halmstad i dag.

Efter en mållös första period tog Halmstad ledningen med 1–0 i powerplay efter 22.02. Gustav Karlsson satt utvisad när Victor Gagic spräckte nollan, assisterad av Alexander Gunnarsson och Tom Johansson.

Vimmerbys slutforcering i tredje perioden gav effekt. Pelle Ström avlossade ett skott från blålinjen som gick förbi Jacob Crespin och in i mål.

Vimmerby vaskade fram flera vassa lägen i inledningen av förlängningen, men det var Halmstad som tog hand om bonuspoängen. Jonathan Lundgren satte avgörande 2–1 efter dryga minutens spel.

En intervju med tränaren Hampus Sylvegård dyker upp på sajten under kvällen.

Halmstad–Vimmerby Hockey 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (22.02) Victor Gagic (Alexander Gunnarsson, Tom Johansson) i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 1–1 (58.04) Pelle Ström (Elias Lindgren)

Förlängningen: 2–1 (61.02) Jonatan Lundgren (Victor Gagic, William Gustafsson)

Skott: 33–30 (10–9, 15–8, 7–11, 1–2)

Utvisningar, Halmstad: 3x2 min, VH: 6x2 min