Annons:

VIKTIGE BACKEN SÄLJS:

Vimmerby Hockey säljer backen Oskar Lindgren till Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

VIKTIGE BACKEN SÄLJS: "BÄSTA FÖR KLUBBEN PÅ SIKT"

Vimmerby Hockey säljer nyckelspelaren Oskar Lindgren till Tingsryds AIF i Hockeyallsvenskan. Beslutet innebär att backen lämnar Vimmerby Hockey med omedelbar verkan.
"Styrelsen har fattat det här beslutet som en del i att säkra att klubben uppfyller licenskraven till nästa säsong", säger sportchefen Pelle Johansson i en kommentar till klubbens Facebooksida. 

Annons:

Vimmerby Hockey toppar Allettan och drömmer om att ta sig till kvalserien för första gången.

Då väljer klubben att göra sig av med sin mest namnkunniga back – Oskar Lindgren, som har varit utlånad till både Västerviks IK och Kalmar HC i Hockeyallsvenskan och Malmö Redhawks i SHL.

Vimmerby Hockey skriver på sin Facebooksida att de väljer att tacka ja till ett lukrativt bud och säljer Lindgren till en klubb i Hockeyallsvenskan. MrMadhawk har under dagen rapporterat om att det blir spel i Tingsryds AIF. Strax efter VH:s publicering gick Tingsryd ut med att de plockar in Lindgren för resten av säsongen. 

"Oskar har alltid varit ett föredöme och en pålitlig spelare och karaktär. Vi var väldigt förvånade över att vi fick en chans att behålla honom i somras och han är väl värd en chans högre upp i seriesystemet. Vi tackar honom för den tiden han spenderat här och önskar honom både lycka till och välkommen tillbaka. Samtidigt är vi också stolta över att vårt A-lag levererar ytterligare en spelare uppåt i seriesystemet", säger VH:s sportchef Pelle Johansson. 

"Bästa för klubben på sikt"

Efter många år med god ekonomi gjorde Vimmerby Hockey ett rejält underskott förra säsongen – och hamnade en bit under det krav på egna kapital som krävs för spel i Hockeyettan. På grund av det är klubben, precis som många andra i Hockeyettan, i ett så kallat kontrollår. För att uppfylla kraven till nästa säsong har styrelsen i klubben nu bestämt sig för att acceptera ett allsvenskt bud på Oskar Lindgren.

"Det är med dubbla känslor som vi mottagit styrelsens beslut. Sportsligt känns det givetvis väldigt tråkigt, men jag har förståelse för styrelsens beslut utifrån det regelverk som finns. Styrelsen har kommit fram till att det här beslutet är det bästa för klubben på sikt. Det var ett bud som vi aldrig varit i närheten av i klubbens historia. Vi i den sportsliga ledningen accepterar beslutet och ser framåt. För vår del gäller nu fullt fokus på den sista tredjedelen i Allettan", berättar Pelle Johansson.

Vimmerby Hockey är införstådda med att tappet av Oskar Lindgren kommer röra upp känslor då han är klubbens supporterspelare. 

"Vi har förståelse för att det här beslutet kan skapa kritik och att man känner att det kommer i helt fel läge, men styrelsen anser bestämt att den här försäljningen är det bästa för klubben på sikt. Har man bidragit till supporterinsamlingen för Oskar Lindgren och inte delar den uppfattningen är vi öppna för en diskussion och dessa personer ombeds kontakta klubben". 

Vimmerby Hockey har av okänd anledning stängt av kommentarsfältet till inlägget. 

Vår tidning har sökt Pelle Johansson utan framgång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt