VH TILLBAKA I SERIELEDNING – SLOG DALEN

Anton Carlsson var inblandad i allt när Vimmerby vann med 3-0 mot Dalen.

Vimmerby Hockey förlorar inte två matcher i rad. VH vann med 3-0 borta mot HC Dalen – och är nu uppe i åtminstone tillfällig serieledning igen.

Vimmerby har inte förlorat två matcher i följd på hela säsongen. Hampus Sylvegårds bestämda uppfattning var att det inte skulle ske i kväll heller.

Vimmerby fick också den bästa inledningen på bortamatchen mot HC Dalen. VH fick efter knappt sex minuter chansen i spel fem mot fyra efter att Joakim Stjern Svensson åkt ut för hakning.

Men Vimmerbys powerplay-spel är inte att känna igen från grundserien och något ledningsmål kom inte. I den chansfattiga öppningsperioden fick sedan Dalen chansen i fem mot fyra efter drygt tolv minuter. Inte heller Dalen har rosat marknaden i spelformen och man lyckades aldrig överlista Robin Christoffersson.

Det skulle dock bli ett mål i perioden. Anton Carlsson tog vara på ett jättemisstag av en hemmaback och fri med Oskar Blomgren gjorde han inget misstag.

Skottstatistiken, 2-6, i den första perioden speglade ganska väl hur perioden såg ut.

Många utvisningar

Den andra perioden blev inte heller någon klang- och jubelföreställning. William Dageryd var förvisso nära att utöka gästernas ledning efter drygt sex minuter, men skottet satt i stolpen.

När både Christoffer Törngren och Sebastian Ehrenflod satt utvisade, vilka kvittades, åkte Jakob Karlsson ut i två minuter för tripping. Dalen hade svårt att skapa några särskilt farliga målchanser, men fick en ny chans bara sju sekunder efter att VH blivit fulltaligt.

Då åkte nämligen Törngren ut för hög klubba, men Dalen visade åter upp ett svagt spel i numerärt överläge.

Skotten i den andra akten blev 8-5.

Avgjorde i tredje

När VH tidigt i den tredje akten fick ännu en chans i powerplay skulle det ringa igen. Anton Carlsson höll i pucken och hittade till slut Hugo Ollila som snyggt hängde dit 2-0.

Vimmerby fick en chans till att göra 3-0 i spelformen, men misslyckades då. Dalen fick chansen med fem minuter kvar när Anton Carlsson visades ut. Men Dalen reducerade inte. Därefter tog hemmalaget en timeout men inte långt senare åkte man på en ny tvåminutare. Dalen tog ut målvakten igen, men Anton Carlsson kunde då göra 3-0 i tom bur.

VH är nu tillbaka, i om än möjligtvis tillfällig, serieledning. Mer om matchen senare.

Poäng, VH: Anton Carlsson 2+1, Hugo Ollila 0+1, Jakob Karlsson 0+1.