VH gav inte Grästorp någon chans - tog tre nya poäng i kväll

Vimmerby vann kvällens hemmamatch mot Grästorp. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey fortsätter att vinna i Hockeyettan. I kvällens hemmamatch mot Grästorps IK blev det seger med 4-1.

Hemmalaget fick en mardrömsstart på matchen när Grästorp tog ledningen med 1-0 redan efter 21 sekunder. Den starten verkade dock inte störa Vimmerby nämnvärt. Drygt fem minuter senare hade Jesper Kokkonen kvitterat till 1-1. VH var det bättre laget i den första perioden, men några fler mål blev det inte innan pausvilan.

Hemmamålen kom istället i den andra perioden, där Ian Örnskog gjorde 2-1 och Hampus Harlestam utökade till 3-1.

Grästorp hade en ramträff i mitten av den sista perioden, men närmare än så kom aldrig bortalaget. Även om Vimmerby inte lyckades rinna i väg målmässigt var känslan under större delen av matchen att laget hade god kontroll på händelserna. I slutminuterna kom också 4-1 (Jesper Kokkonen) i powerplay.

Värt att notera är att Grästorp saknade sina poängspelare Carl-Johan Svensson och Jonas Lönn.