Annons:

VH är med i kvalserien igen:

Vimmerby Hockey vann bortamatchen mot Hudiksvall. Foto: Arkivbild

VH är med i kvalserien igen: "Betalar priset för att vinna"

1-7 mot Piteå HC i premiären var en tuff smäll. Vimmerby Hockey visade moral och besegrade Hudiksvalls HC med 4-1 i den andra kvalserieomgången.
– Vi är beredda att betala priset från början, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Höga förväntningar och den första kvalserien någonsin. Då blev det en enorm pyspunka på påskafton i bortamötet med Piteå HC. Laget från Norrbotten vann med hela 7-1 i premiären och gav Vimmerby en ordentlig påsksmäll.

Men Vimmerby vägrar att förlora två raka matcher den här säsongen och tog gruvlig revansch på måndagen. Hudiksvalls HC bortabesegrades med 4-1 i kvalseriens andra omgång. 

Ett Hudiksvall som kunde varit sex poäng före Vimmerby vid seger. Nu är lagen lika i serien.

– Det var oerhört skönt. Det hade varit en stor skillnad om vi stått på noll poäng och Hudiksvall på sex. Men det är också charmen med kvalserien. Allt kan ändras från omgång till omgång. Vi gör ingen klockren match, men vi är nöjda med många bitar i matchen. Vi är beredda att göra det som krävs och det saknade vi senast. Vi är beredda att betala priset från början och det var en klart godkänd match, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Jobbiga minuter

VH gick fram till 2-0 efter mål av Martin Pärna och Anton Carlsson. Hudiksvall reducerade och låg sedan på för ett kvitteringsmål. Inte minst när hemmalaget fick ett fyra minuter långt numerärt överläge i den tredje perioden.

– Det var jobbiga minuter där. Hudik fick komma till en hel del skott där, men jag tycker att backarna gör ett jättebra jobb. Det blir tydligt för "Robban" (Robin Christoffersson) var skotten kommer ifrån och special teams blir avgörande.

Tja, så var det. När Vimmerby fick sin enda möjlighet i fem mot fyra hängde Eddie Levin dit 3-1. Jakob Karlsson kunde sedan göra 4-1 i tom bur när Hudik plockat ut målvakten.

– Vi vinner special teams. Vi gör det bra i boxplay och gör mål när vi får PP. Det blir spiken i kistan får man säga. Det blir rätt mycket försvarshockey och det var roligt att "Robban" kommer upp och spelar på den här nivån.

Nyckeln till segern

Hudiksvall vann nämligen skotten med 41-24 och Vimmerby alltså matchen med 4-1.

– Det är ett skickligt lag med många skickliga spelare, men vi var påkopplade från start och hade lite mer defensivt tänk. Att vi var beredda att betala priset var nyckeln. 

Vad skiljer mest från matchen mot Piteå?

– Vi hade tålamod i spelet och var noggranna. Vi forcerade inte bort oss, tappade gubbar och släppte till spelvändningar. Det gjorde vi senast. Det var många parametrar som var bättre. 

Tajt tabell

Kristianstads IK toppar tabellen på fyra poäng och Halmstad Hammers ligger sist på två poäng. Kvalserien är med andra ord vidöppen efter två omgångar.

– Klart segern var viktig, men det är åtta matcher kvar och alla kan slå alla. Det låter klyschigt, men det är bevisat redan nu efter två omgångar. Nu ska vi njuta av den här segern i dag och hela resan hem och sedan är det fokus på nya tag. 

Vimmerby åker direkt hem från Hudiksvall och beräknas vara hemma i Vimmerby igen under natten mot tisdag. Närmast väntar Kristianstad på hemmais på torsdag kväll. Hampus Sylvegård har uppskattat Norrlandstrippen över påsk.

– Det var trevligt att se lite snö. Pelle (Johansson) är besviken över att han inte sett någon ren, men utöver det har det varit trevligt. Klart man var lite avundsjuk när ni hade 15 grader och vi hade nollgradigt och regn, men det har varit en trevlig resa tillsammans. 

Sylvegård ville lyfta fram Robin Christoffersson efter segern.

– Han släpper sju i lördags, men studsar upp och gör det fantastiskt. Han räddar oss i många situationer och förtjänar att hyllas.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt