Annons:

Häftiga resan från division 2 till Hockeyallsvenskan: ”Så jäkla overkligt

Michael Milton flankeras av Jakob Heljemo och Anton Carlsson efter Vimmerby Hockeys allsvenska avancemang. Foto: Ossian Mathiasson

Häftiga resan från division 2 till Hockeyallsvenskan: ”Så jäkla overkligt"

Michael ”Mulla” Milton är starkt förknippad med Vimmerby Hockey och har funnits med i klubben 2009. Då var det spel i division 2 som gällde och nu väntar ett spännande äventyr i Hockeyallsvenskan. 
– Fy fan, det är nästan jobbigt. Det är så jäkla overkligt på något sätt, säger Michael ”Mulla” Milton. 

Annons:

Michael ”Mulla” Milton, profil inom idrotten i Vimmerby kommun, började jobba som vaktmästare i Vimmerby ishall 2009 och har funnits med i och runt Vimmerby Hockeys A-lag under alla dessa år. 

– Jag har varit i och runt laget sedan 2009 då jag började jobba i ishallen. Jag var materialförvaltare de första åren och har varit materialansvarig de senaste åren med tanke på att jag jobbar mycket kvällar och helger. ”Kubiken” (Patrik Karlsson) och Arne (Sundberg) har alltid varit med som materialförvaltare på matcherna. Jag hoppar in om det behövs och vi delar på det på kvällarna när vi tränar, säger Michael Milton. 

"Slår det med tio gånger"

När Michael "Mulla" Milton började engagera sig i Vimmerby Hockey 2009 var det division 2-spel som gällde. Klubben gick via kval upp i division 1 säsongen 2010/2011 när Grums IK besegrades med 5–1 på bortaplan våren 2011.

Då skrev VH historia – och nu, 13 år senare, har klubben gjort det igen.

Vimmerby tar klivet upp i Hockeyallsvenskan efter en smått galen avslutning på kvalserien där de tar sig ikapp och passerar Kristianstad på ett imponerande sätt. 

– Det var helt fantastiskt när vi var i Grums och gick upp i division 1, men det här slår det med tio gånger. Det är helt jävla sinnessjukt att vi ska spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong. 

Den senaste veckan har varit smått galen för Vimmerby med idel vinster och säkrad allsvensk plats precis framför ögonen på Kristianstads IK. Skånelaget ledde kvalserien med fem poäng när det återstod tre matcher och lyckades endast bärga en poäng på de tre avslutande matcherna. 

– När ”Jagge” (Jakob Karlsson) gjorde mål med en sekund kvar av matchen mot Brödernas/Väsby tänkte jag att vi kommer klara det. Många gånger har vi haft problem med att vi faller igenom, men nu har vi hittat vägar till att vinna matcher som egentligen inte ens finns. Det är helt sjukt att ”Jagge” drar på sig en utvisning med 2.10 kvar, kommer in på isen, får pucken och lägger in den i öppen kasse. Så länge vi skulle gå ut med nedsänkta axlar och spela hockey som vi kan så kände att jag kommer gå vägen. Jag får väl skicka en blomma till Brödernas/Väsby efter allt det här. Det är helt fantastiskt och det kommer bli så jäkla roligt i kväll.

Vad är det som gör att ni går upp i Hockeyallsvenskan?

– Det viktigaste var att Hampus (Sylvegård) stannade kvar efter förra säsongen. Han och Pelle (Johansson) la upp en plan och vi fick behålla det vi ville behålla och plockade in några spelare. Allt har varit klockrent hela vägen. Sån jävla eloge till Pelle och Hampus. Det här är det bästa lagbygget jag har sett så länge som jag har varit med. Titta i dag, hur många misstag gör vi? Vi pratar inte om tio misstag på hela matchen. 

"Idrott när det är som bäst"

”Mulla” var känslomässigt berörd under intervjutillfället i vaktmästarrummet där han slog sig ner på en stol, pustade ut och tog in det faktum att klubben, som ligger honom varmt om hjärtat, ska spela i Hockeyallsvenskan säsongen 2024/2025.

– Det blir en tår i kväll, det kan jag lova. Det blev det förut också. Jag var tvungen att gå iväg och samla mig en stund mot slutet av matchen och det gjorde jag innan jag gick ut i båset och firade med grabbarna. Så stort är det. Jag har varit med om så jäkla mycket inom idrotten. Det är något så sjukt med den här homogena och starka gruppen. Även om en spelare inte spelar så mycket så ser man att de är så otroligt engagerade. Det är den bästa gruppen som jag har varit med i oavsett idrott. 

”Mulla” var en av många personer som firade det historiska avancemanget på Vimmerby Stadshotell på lördagskvällen. 

– I morse (läs i går morse) sa jag till min fru att jag antagligen kommer hem full i kväll. Jag sa det till Hampus (Sylvegård) på lördagsmorgonen när vi hade värmning att jag vet att jag kommer bli lite full i kväll. Oavsett hur det skulle gå så hade vi något fira i och med att det är vår bästa säsong någonsin. Firandet var förutbestämt oavsett utgång. Det enda vi inte skulle ställa fram om vi missade förstaplatsen var champagnen.

Hur smakade champagnen i puben?

– Jag fick allt i håret, men den var jättegod. Det här är idrott när det är som bäst. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt