Annons:

De var hjältar 2010/11 – här är deras hälsningar till VH efter bragden

Dennis Hedström, Emil Georgsson, Simon Casselstrand och Pierre Gustavsson var alla med när VH avancerade till Hockeyettan säsongen 2010/11. Foto: Bildbyrån och privat

De var hjältar 2010/11 – här är deras hälsningar till VH efter bragden

Säsongen 2010/11 hade Vimmerby Hockey ett riktigt starkt lag som spelade upp föreningen i Hockeyettan. Igår tog VH ytterligare ett kliv i seriesystemet när föreningen blev klart för Hockeyallsvenskan. Ny hyllas publiken, klubben och spelarna av några av hjältarna från 2010/11. Läs deras hälsningar nedan.

Annons:

Vi ställde följande frågor:

1. Igår tog Vimmerby klivet upp i Hockeyallsvenskan. Såg du matchen?

2. Du var själv med när VH klev upp i division 1 säsongen 2010/11. Vad vill du säga till klubben och spelarna efter avancemanget till Hockeyallsvenskan?

 

Emil Georgsson, forward:

1. Jag såg matchen på TV, där jag växlade mellan matcherna. Efter andra perioden kändes det klart. Det var inget snack, man hade bestämt sig för att Vimmerby skulle upp i Hockeyallsvenskan.

2. Man tycker att det är jättekul förstås. Jag gläds med många runt föreningen som jag har en relation med sedan tidigare. Det är väl bara Pelle (Ström) som spelar fortfarande, men såklart förstår jag stoltheten som han, ”Jacke” (Jakob Karlsson) och Anton Carlsson med flera känner efter att ha spelat upp sin moderklubb i Hockeyallsvenskan. Det är bara att lyfta på hatten för hela föreningen och hälsa dem välkomna till Scaniarinken i höst. Men förhoppningsvis springer man på nån i sommar antingen på ALV eller Bullerby Cup så att man får gratta dem personligen. Till sist hoppas jag att Krille Ström var partykung på Stadshotellet igår.

Dennis Hedström, målvakt:

1. Jag följde matchen på distans hemifrån, likt jag gjort under många andra matcher i serien och kvalserien. Man minns tillbaka på det härliga trycket från publiken, som bär fram laget. Jag hade gärna varit på plats!

2. Stort grattis! Det är helt makalöst bra gjort. Hatten av till allihop och vilket jobb ni har lagt ner! Alla är lika viktiga. Njut nu ordentligt, lita på det ni gör och ta fram den här speciella kvalkänslan då och då för hockey, det kan ni. Nu väntar nya härliga och spännande utmaningar i Allsvenskan, som jag ser fram emot att följa. Lycka till!

Simon Casselstrand, forward:

1. Faktiskt, jag såg matchen på mobilen hemma i soffan.

2. Fantastiskt kul att de lyckades ta sig upp. Det är sånt här som någonstans är det fina med idrott, när mindre klubbar lyckas uträtta stora saker. Framförallt gläds jag med alla runtomkring som varit med från första början och lagt ner så många timmar och kämpat i så många år. Spelarna har jag rätt dålig koll på, förutom ett par stycken. Men jag hoppas att de festar på rejält för det gjorde vi och det är ett minne jag för alltid kommer att bära med mig.

Pierre Gustavsson, forward:

1. Grymt kul att de lyckades ta sig upp i Allsvenskan till slut! Tyvärr såg jag inte matchen, men jag följde den på stats och det verkar ha varit en total överkörning.

2. Ett stort grattis till Vimmerby Hockey och alla inblandade. Det är inte många spelare och ledare som får vara med om sådana avancemang så jag hoppas att de njuter ordentligt av detta. Dessutom tror jag att om de får behålla stommen med Vimmerbykillar med flera kan dom utmana många lag i Allsvenskan.

Alexander Andersson, back:

1. Jag var på plats. Vilken inramning!

2. Jag fick vara med när vi gick upp i division ett och det är oförglömliga minnen. Mitt bästa hockeyminne! Publiken och trycket det är i ”Tigerkulan” är helt otrolig, det kan nog alla som spelat i VH intyga. Jag vill önska ett stort grattis till alla spelare, ledare och även publiken. Det här är helt galet stort för en liten förening som Vimmerby. Sjukt starkt av laget. Nu är det bara att njuta!

Jonas Ström, forward:

1. Ja, jag såg faktiskt matchen. Tyvärr inte på plats i Vimmerby, men på TV hemifrån.

2. Stort grattis alla VH:are, grymt imponerande! Det blir spännande att följa laget nästa säsong.

Martin Modigs, back:

1. Jag såg matchen via stream samtidigt som jag kollade på Kristianstads match på stats.

2. Det är så oerhört stort och det kommer ta ett tag att smälta. Tankarna går givetvis till spelarna och främst till de som är fostrade i klubben. Men även alla ungdomsledare, pensionärerna i Offside och alla ideella som kämpar år ut och år in. När vi tog klivet upp i division ett så var det stort att få möta storlag som Skövde, Mariestad och Vita Hästen. Nästa säsong är det Djurgården, AIK och Södertälje. Klubbar som har flertalet SM-guld. Det är svårt att förstå.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt