Annons:

En hemmamatch som måste ge tre poäng - ”Ingen oro i truppen”

Sebastian Manbergs Vimmerby är i stort behov av tre poäng. Foto: Linus Johansson

En hemmamatch som måste ge tre poäng - ”Ingen oro i truppen”

Nio matcher återstår i grundserien och kampen om en plats i Allettan är stenhård. Då har inte Vimmerby Hockey råd att tappa poäng hemma mot Hanhals.
– Det börjar verkligen dra ihop sig och alla matcher är viktiga nu, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Läget efter 13 spelade omgångar är att Vimmerby Hockey ligger femma i tabellen, vilket är lika med den sista Allettanplatsen. Tranås på sjätteplatsen är två poäng bakom.

Under söndgen väntar åttondeplacerade Hanhals på hemmais för VH. Hanhals är i skrivande stund sex poäng bakom Vimmerby.

– Det är klart att vi går fullt för tre poäng. Jag tycker att det ser bra ut. Vi hade ledigt i torsdags och sen körde vi en bra och intensiv träning i fredags. Grejerna vi pratat om börjar sätta sig, då tänker jag främst på försvarsspelet och att vi kommer upp i banan, säger Tobias Jahr.

Vad är din uppfattning om Hanhals?

– De är lite luriga. Ett skickligt lag som spelar en bra och fin hockey. De försöker dra ned tempot lite när de har pucken och det är de rätt skickliga på.

”Mer och mer som klaffar”

I söndagens motståndarlag återfinns de tidigare Vimmerbyspelarna Niklas Svensson och David Stenbacka. Den sistnämnda lämnade VH en bit in på den här säsongen och har inlett starkt i sin nya klubb med tolv poäng på tretton matcher.

Nio matcher kvar, hur pressande är läget?

– Jag tycker inte att det är särskilt pressande, däremot är alla matcher jäkligt viktiga. Samtidigt tycker jag att vi hela tiden tar steg i vårt spel, det är mer och mer som klaffar. Det är ingen oro i truppen. Alla är positiva och glada och beredda att köra, säger Tobias Jahr.

Vi har tidigare berättat att skadeläget ljusnat rejält för Vimmerby Hockey. Troligen kommer de tidigare skadade spelarna, Anton Carlsson, Robin Höglund och Mattias Wigley, att vara tillgängliga för spel. Petter Runesson har inte blivit pappa ännu, och om inget händer där så är även han tillbaka.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt