Tranås straffade VH i derbyt – allt avgörs i sista omgången

Tranås fick jubla i derbymatchen mot Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey är inte klart för Allettan. Laget tog bara en poäng i den ångestladdade matchen mot Tranås AIF – och nu avgörs allt i den sista omgången för Vimmerby.
Matchen slutade 3-2 efter straffar.

Den första perioden gick till Vimmerby. Efter ett svagt powerplay-spel lyckades ändå Fredrik Asplund skjuta in 1-0. En period som även spelmässigt gick klart till de gulklädda gästerna.

Men i den andra akten tog Tranås AIF över spelet. Kvitteringen kom tidigt – och sedan låg TAIF på för ett ledningsmål. Då kontrade VH och Jesper Kokkonen spelade elegant fram Hampus Harlestam till 2-1.

Av målet fick VH energi, men det höll inte i sig så länge.

Den bekante Kristoffer Backman stänkte dit 2-2.

Torskade på straffar

Med knappt två minuter fick Tranås en drömchans. Men pucken var aldrig över mållinjen och VH klarade sig den gången med blotta förskräckelsen.

Matchen gick till förlängning, som slutade mållös.

Den gastkramande straffläggningen vanns av Tranås AIF efter att Lukas Isaksson skickat in den avgörande straffen.

Nu väntar en dramatisk avslutning på onsdag.