Annons:

Fjärdekedjan gick i bräschen:

Mattias Wigley var en många bra spelare i Vimmerbys segermatch mot Valbo. Han gick i bräschen i andra perioden, något som gav laget massa energi och ledde fram till en lätt seger. Foto: Ossian Mathiasson

Fjärdekedjan gick i bräschen: "Fick in några bra proppar"

Vimmerby Hockey har fått en drömstart i allettan.
Efter 4–1 mot Valbo klev laget upp i serieledning.
– Jag är förvånad över att många fortfarande tycker att det är en överraskning att vi ligger i toppen, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

19 poäng av 24 möjliga gör att Vimmerby Hockey leder allettan för tillfället.

Laget, som av många experter tippats hamna i mitten av serien, har fått bästa tänkbara start på allettan och i söndagens hemmamatch mot bottenlaget Valbo kom den tredje raka segern.

– Jag är förvånad över att många fortfarande tycker att det är en överraskning att vi ligger uppe i toppen. Vi är väl glada så länge de skriver så och vi känner oss inte som några underdogs. Vi är riktigt bra, säger Tobias Jahr.

Vad är det som gör att ni ligge högst upp i tabellen?

– Vi är mycket mer resoluta i defensiven och jobbar mycket hårdare tillsammans än vad vi gjorde före jul. Alla spelare är med och tävlar hela tiden. Före jul var vi mer sugna på att jaga poäng än att jobba defensivt, säger Tobias Jahr.

"Har mer tålamod"

VH:s assisterande tränaren Morgan Persson tycker att den stora skillnaden är spelet utan puck.

– Vi har mer tålamod när vi inte har pucken och ligger då mer rätt i positionerna, säger Morgan Persson.

Hur långt kan detta räcka?

– Vi kör med den gamla tråkiga klyschan, det är en match i taget. Vi tittar inte längre fram än till nästa match, säger Persson.

De gick i bräschen

Det var i andra perioden som Vimmerby växlade upp och avgjorde matchen mot Valbo. Markus Modigs satte 1–0 i krysset efter 31 minuter och några minuter senare rakade kaptenen Jakob Karlsson in en målvaktsretur fram till 2–0.

De vann skotten med 17–7 i andra perioden, spelade ett rakt och snabbt anfallsspel och gav aldrig gästerna en lugn stund.

– Mattias Wigley fick in några bra proppar i början av andra perioden och där fick vi ett övertag på dem. Den linan (Wigley, Robin Kokkonen och Ian Örnskog) gick i bräschen, drev på mål och sköt mycket, säger Morgan Persson.

Efter att ha sköljt över Valbo i andra perioden städade VH undan matchen på ett stabilt sätt i sista perioden. Då blev också Markus Modigs och Jakob Karlsson tvåmålsskyttar – Modigs satte 3–0 på straff och Jakob Karlsson gjorde 4–1 i öppen kasse.

– Det var en dag på jobbet, vi gjorde det som behövdes. Så mycket mer var det inte, det var en stabil insats. Jag tycker att vi har bra kontroll på matchen, säger Persson.

Tuff vecka för VH

I vanlig ordning fick förstakedjan, som låg bakom samtliga fyra mål, beröm av tränarduon. Jonathan Stålberg var stabil i målet och kedjan med Wigley, Örnskog och Kokkonen plussades också.

Kommande vecka blir tuff för VH, som möter Kristianstad borta på onsdag och Dalen borta på söndag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt