VH slog topptippade Kalmar i genrepet

Jesper Bärgård klappas om efter att ha gjort 4-3 till Vimmerby mot Kalmar. Foto: Micael Rundberg

Tätt, tempostarkt, tufft – och seger. Vimmerbys Hockeys genrep inför nästa veckas seriestart av HockeyEttan var i vissa stycken ett fall framåt. Starka poplaget Kalmar HC besegrades med 5-3 efter en stark sista period av hemmalaget.

De båda första perioderna var jämna spelmässigt och präglades av högt tempo. Kanske för högt emellanåt, då huvud och händer inte alltid hängde med, och slarvet i framför allt egen zon påtagligt.

VH inledde målskyttet genom Roman Semjonovs, som dundrade genom anfallszon och skickade upp pucken högt.

Tack vare två snabba Kalmar-mål i slutet av perioden kunde dock gästerna gå till pausvila i ledning.

Mittperiodens enda mål svarade Henrik Eriksson för, då han efter en tilltrasslad situation kunde raka in pucken.

Snyggt solomål

Den tredje perioden var bara två minuter gammal då backen Christoffer Rasch bjöd hemmapubliken på säsongens hittills läckraste soloraid. Två backar och

Två minuter senare parkerade VH i Kalmars zon och Jakob Karlsson var millimeter från att öka på till 4-2. Sekunder senare var det ännu närmare när hemmalagets Jesper Bärgård missade öppet mål från fem meters håll.

Vimmerby hade dånågra starka minuter och Kalmars 3-3 (Jesper Selin för andra gången) kom därför lite oväntat med drygt elva minuter kvar av matchen.

Stark avslutning

Med sju minuter kvar fick VH ett gyllene läge att ta ledningen, då en Kalmar-spelare drog på sig 2+2 minuter för high sticking. Och visst tog man den. Oskar Carlsson sköt och Jesper Bärgård styrde in 4-3.

Med drygt två minuter kvar att spela tog Kalmar ut sin målvakt, men närmare än ett par halvchanser kom man inte. Istället gled en VH-rensning av Edvin Johansson hela vägen in i gästernas tomma mål med dryga halvminuten och 5-3 blev också slutresultatet.

Bäst i Vimmerby var backarna Edvin Johansson och Herman Johansson samt forwarden Jesper Bärgård.

Fakta

Vimmerby Hockey-Kalmar HC 5-3 (1-2, 1-0, 3-1)

Första perioden: 1-0 (08.45) Roman Semjonovs (Pierre Gustavsson, Jesper Bärgård) i spel 5 mot 4, 1-1 (16:17) Robin Dahlstedt (Niklas Dahlberg), 1-2 (18:11) Jesper Selin (Linus Ageborg).

Andra perioden: 2-2 (02:48) Henrik Eriksson.

Tredje perioden: 3-2 (02:19) Christoffer Rasch, 3-3 (08:22) Jesper Selin (Libelin Bäckström), 4-3 (15:04) Jesper Bärgård (Oskar Carlsson) i spel 5 mot 4, 5-3 (19:23) Edvin Johansson.