Tränarduon var nöjd med krossen mot Tyringe. Foto: Simon Henriksson

Lättnad efter första segern: "Kom dit av enkelhet"

Noll poäng på tre matcher var förstås ett osmickrande facit. Nu är Vimmerbys första trepoängare för säsongen inspelad.
– Alltid skönt att vinna, säger VH-tränaren Peter Nordström.

Jumbon Tyringe och nästjumbon Vimmerby var de enda två lagen som stod utan poäng i Hockeyettan Södra. I den tidiga bottenmatchen visade Vimmerby Hockey att man åtminstone är klasser bättre än Tyringe, som släppt in hela 27 mål på fyra matcher.

10-2-segern talade sitt tydliga språk.

– Alltid skönt att vinna, konstaterar VH-tränaren Peter Nordström.

VH inledde klart bäst och dominerade spelet i den första perioden. Det vittnar inte minst skottstatistiken 21-4 om.

Max Popovic gav VH ledningen redan efter 92 sekunder. Drygt tio minuter senare ökade Oscar Gustavsson på till 2-0. Ytterligare ett par minuter senare gjorde Max Popovic sitt andra för dagen, när han satte dit 3-0 i numerärt underläge.

I numerärt överläge en liten stund senare kom 4-0 genom Henrik Eriksson. Med 23 sekunder kvar reducerade Axel Blomqvist i spel fem mot fyra.

"Kör i 60 minuter"

Vimmerbys stora dominans fortsatte i den andra akten. Jonatan Augustsson gjorde 5-1, Mathias Wigley 6-1 och Roman Semjonovs 7-1.

I den tredje perioden blev det ingen spelmässig skillnad. Vimmerby parkerade i jumbons zon och skapade lägen på löpande band. Tyringe reducerade till 7-2 innan Oliver Kempainen gjorde 8-2. Mathias Wigley sköt 9-2 och Oskar Carlsson avslutade med att sätta 10-2 med 15 sekunder kvar.

Tränarduon Peter Nordström och Mattias Lindén tyckte att VH byggde vidare på insatsen från i fredags.

– Förra matchen var bra men vi fick många konstiga mål emot oss. Nu känns det som att vi börjar hitta rätt mer och mer. Vi skjuter 50 skott och kom dit av enkelhet, det gick snabbt och ju snabbare vi spelar desto bättre blir det här laget. Vi ska använda farten.

Är ni nöjda med insatsen som helhet?

– Ja, vi kör i 60 minuter. Jag är väldigt nöjd med det. Vi pratade om att även om vi leder med x antal mål får vi inte gå ner oss. Vi mötte dem högt upp och stängde sargerna, säger Lindén.

Vad kan den segern betyda?

– Jag hoppas det betyder mycket för självförtroendet. Det är kul att göra mål, det är det hockey bygger på.

Beröm ville tränarduon ge till Roman Semjonovs och Tobias Fridh.