Annons:

Adam skulle byta gips - tvingades till flera timmar lång operation

Adam Koponen efter fredagens oväntade akutoperation. Foto: Privat

Adam skulle byta gips - tvingades till flera timmar lång operation

Adam Koponen trodde att han var på sjukhuset i Västervik för att eventuellt byta gips. Det slutade med en flera timmar lång akutoperation. – Jag är så jäkla förbannad, men samtidigt glad att det finns kompetenta läkare i Kalmar län, säger Adam Koponen.

Annons:

I går berättade vi om den 17-årige Vimmerbykillen Adam Koponen, som råkade ut för ett benbrott i årets första träningsmatch med IK Oskarshamns J18-lag. Koponen sa då att han var fast besluten att vara tillbaka i matchspel inom tio veckor.

Men historien slutar inte där. I går skulle Adam Koponen göra ett besök på Västerviks sjukhus för en röntgen samt också eventuellt gipsas om. Så blev det inte alls. Istället hamnade Vimmerbykillen på operationsbordet.

Låg helt fel

Så här i efterhand är Adam Koponen förstås mycket besviken på den sjukvård som han fick i Karlskrona i samband med att skadan inträffade för en vecka sedan.

– Benet i foten låg helt fel. Det åtgärdade de inte i Karlskrona, vilket är mycket dåligt. Hade de inte sett det här i Västervik heller hade jag haft en dålig fot för resten av livet, säger Adam Koponen.

Vad sa läkarna i Västervik?

– Att det var konstigt eftersom det var helt uppenbart på röntgenbilderna att benet ligger fel och att det krävs en operation. Till och med jag såg att något är väldigt fel i min fot. Jag är så jävla förbannad.

Tillbaka tidigare

Under operationen, som ägde rum under fredagen, har läkarna opererat ihop benet med en sju centimeter lång spik.

– Nu ska jag ha gips i två veckor och sedan ska jag få en gipssko, berättar Adam Koponen.

Hur kände du när det gick från att eventuellt byta gips till en akutoperation?

– Jag blev arg, men ändå glad att det finns kompetenta läkare i Kalmar län i alla fall.

Det positiva är att konvalescenstiden troligen blir kortare i och med operationen.

– På det sättet är det bara positivt. Eftersom de fixade allt nu kommer jag kunna börja köra lite tidigare och det är ju underbart. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt