Annons:

KRIF:s fans bojkottar premiären i Vimmerby

Vimmerby Hockeys supportrar lär vinna läktarmatchen i premiären mot KRIF, vars fans bojkottar matchen. Foto: Linus Johansson

KRIF:s fans bojkottar premiären i Vimmerby

På söndag drar Hockeyettan igång med ett förväntat toppmöte mellan VH och KRIF. Några bortafans blir det inte i Vimmerby Ishall. KRIF:s supportrar har valt att bojkotta matchen. – Det är givetvis tråkigt, säger VH:s sportchef Daniel Stolt.

Annons:

På sin hemsida uppmanar styrelsen i White Angels alla att inte åka till Vimmerby Ishall på söndag. Skälen till bojkotten uppges vara flera. 

  • VH-supportrar ska ha skrivit ”väldigt mycket skit” om KRIF på Twitter.
  • VH:s sportchef Daniel Stolt ska ha ”uttryckt sig olämpligt” på Twitter.
  • VH tillåter inte att KRIF-fansen får visa matchen för ett slutet sällskap.
  • KRIF inledde serien med bortamatch mot VH även ifjol.

– Det är givetvis tråkigt att deras klack inte är på plats. De brukar sköta sig och bidra till en bra stämning, säger Vimmerbys sportchef Daniel Stolt.

Hur ser du på kritiken?

– Vi har inte önskat KRIF i premiären och den delen känns bara löjlig. Jag vet inte vad spelschemat har med oss att göra.

Mest tråkigt för KRIF-spelarna

Enligt Stolt är det enda han skrivit om KRIF på Twitter följande: ”Tony Söderman till KRIF alltså…”

– Det är det enda jag har skrivit så den kritiken förstår jag inte. Jag har inte hängt ut KRIF på något sätt, men jag vill inte lägga något fokus på det. Sett till vad jag har skrivit tycker jag att det är en storm i ett vattenglas. Jag tycker att det är tråkigt de bojkottar, det är en bra och skötsam supporterförening. Mest tråkigt är det väl för KRIF-spelarna.

 "Ganska solklart"

VH:s vice ordförande Anders Strömdahl är tämligen säker på att VH inte får sälja matchen för en visning inför en större grupp människor.

– Jag har inte kollat avtalet exakt, men generellt så får man inte sälja sändningen vidare till större grupper. Det säger sig självt, sitter det 200 personer i en aula så tappar SolidTango jättemycket på det. De har 30 procent på intäkterna av våra sändningar och skulle alla sälja sändningen vidare till större grupper skulle inte de bli så glada. För mig är det ganska solklart, men vi ska kolla upp avtalet exakt. Får vi tillåtelse från SolidTango är det inga problem.

Dagens Vimmerby söker White Angels ordförande Mattias Johnson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt