Annons:

Dennis Rotebäck debuterar i Novemberkåsan:

Dennis Rotebäck är redo för sitt första framträdande i Novemberkåsan. Foto: Privat

Dennis Rotebäck debuterar i Novemberkåsan: "Blir nog en mardröm"

Vimmerbykillen Dennis Rotebäck är väl förberedd för sin första Novemberkåsa. Han räknar ändå med ett riktigt tufft dygn när den klassiska endurotävlingen körs i Gävle i helgen.

– Det är kärr, på kärr, på kärr där ute. Det blir nog en mardrömskåsa, säger Dennis Rotebäck, som ändå är fast besluten att klara bedriften att ta sig i mål.

Annons:

Det är ett riktigt kraftprov som väntar enduroförarna när Novemberkåsan avgörs i Gävle under lördagen och natten mot söndag. Många timmar ska avverkas både i dagsljus, i mörker - och i kyla.

Fem av förarna som kommer till start i kåsan tävlar för Vimmerby MS; seniorerna Oscar Blom, Niklas Fransson, Viktor Martinsson och Pierre Näsholm samt junioren Dennis Rotebäck. För 20-årige Rotebäck blir det debut i Novemberkåsan.

– Vi kom till Gävle i onsdags kväll. I går (läs: torsdag) var vi ute och kollade på lite sträckor och i dag (läs: fredag) har vi byggt upp depån och kollat lite extra i skogen, säger Dennis Rotebäck.

Hur ser underlaget ut?

– Som det ser ut nu kommer det att bli riktigt blött och tufft. Det är kärr, på kärr, på kärr där ute. Jag får räkna med att det blir en riktigt tuff tävling. Det blir nog en mardrömskåsa.

"Koppla på pannbenet"

Tävlingen startar redan klockan nio på lördagsmorgonen. På dagsetappen väntar ett varv och totalt fem sträckor. Klockan fem på kvällen har nattetappen sin start och då väntar två stenhårda varv som kommer att suga musten ur de flesta.

– För mig är det ju första kåsan så jag får se vad jag klarar av. Jag har förberett mig med många timmar i skogen och i mörker. Inte minst helgerna har bestått av träning både på hojen och med en hel del fys också, säger Dennis Rotebäck.

Hur är känslan så här dagen innan debuten?

– Jag har tränat bra de två sista månaderna och känner mig stark. Visst är det lite nervöst, men jag känner mig mest sugen på att få komma igång nu.

Vad har du för målsättning?

– Jag ska ta mig i mål till vilket pris som helst om jag så ska bära motorcykeln hela sträckorna. Det gäller att koppla på pannbenet och att aldrig vika ned sig.

Klockan 09.46 går starten för Dennis Rotebäck.

– Jag ska försöka att hitta ett bra rull direkt där det går rätt fort, men där jag ändå kör energisnålt, säger Vimmerbykillen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt