Annons:

  • 150 personer på Eklunds galapremiär:

    Lars Jonsson och Matz Eklund inför galapremiären för dokumentärfilmen om Midnattssolsrallyt. Foto: Linus Johansson

  • 150 personer på Eklunds galapremiär:

150 personer på Eklunds galapremiär: "Det är lite häftigt"

I går kväll hade Matz Eklunds dokumentärfilm om Midnattssolsrallyt galapremiär på Vimmerby Bio.
– Det är lite häftigt att sitta på en biograf och veta att jag är orsaken till det, säger Matz Eklund.

Annons:

Strax efter att det stod klart att Vimmerby skulle vara centralort för Midnattssolsrallyt i tre år fick Matz Eklund frågan om han kunde göra en dokumentärfilm om rallyt. I går kväll, ett drygt år senare, var det dags galapremiär. Runt 150 personer hade sökt sig till Vimmerby Bio för att se den cirka 70 minuter långa filmen.

Vi har beställt filmen. Sedan är det Matz som har varit den kreativa motorn hela vägen och han har gjort filmen helt och hållet efter eget huvud, säger Lars Jonsson, projektledare för Midnattssolsrallyt.

"Maffigt och stort"

Lars Jonsson hade redan innan galapremiären sett större delen av filmen.

Jag har sett den och vi visade lite av den på Elmia nyligen. Men jag vet att Matz har spelat in något nytt sedan dess och klippt litegrann i materialet. Så jag är också lite spänd på att få se den slutgiltiga produkten, sa Lars Jonsson strax innan onsdagskvällens visning.

Matz Eklund:

När jag fick en förfrågan om att göra den här filmen visste jag knappt vad Midnattssolsrallyt var. Jag sa inte ja direkt utan jag kollade upp vad det var först. Jag kände snabbt att det var maffigt och stort.

Blev filmen som du hade tänkt dig?

Ja, jag är nöjd, säger Matz Eklund.

Filmen innehåller både en historisk tillbakablick samt fokus på nutiden. En stor del av den är framtagen under förra årets rally, som hölls i Vimmerby med omnejd. Att döma av biopublikens reaktioner togs Matz Eklunds senaste verk emot på ett bra sätt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt