Annons:

Eldsjälar bidrog starkt till att rallyt hamnade i Vimmerby

Jerker Ekelund och Magnus Frodig var två av dem som jobbade hårt för att få Midnattssolsrallyt till Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Eldsjälar bidrog starkt till att rallyt hamnade i Vimmerby

Många bidrog till att Midnattssolsrallyt de närmaste tre åren kommer att ha sin utgångspunkt i Vimmerby. Två av dem var eldsjälarna Magnus Frodig och Jerker Ekelund. – Vi brinner verkligen för det här, säger de båda när Dagens Vimmerby träffar dem.

Annons:

För en vecka sedan presenterades det att klassiska Midnattssolsrallyt kommer att ha sin utgångspunkt i Vimmerby åren 2016, 2017 och 2018. Men hur gick det egentligen till när tävlingen hamnade i Vimmerby? Många hade förstås en del i det hela.

”Stort kontaktnät”

De två som har varit med från allra första början är motorentusiasterna Jerker Ekelund och Magnus Frodig.

– Den som kom in på det här först var Jerker. Han har ett väldigt stort kontaktnät och vi båda har ett stort intresse för motorsport och bilar. Via olika vägar lyckades han knyta kontakten med Midnattssolsrallyt och KAK, säger Magnus Frodig.

– Man kan väl säga som så att ett sådant här evenemang ramlar inte ned från himmelen. Alla parter som har gjort det här möjligt har varit viktiga, konstaterar Jerker Ekelund.

450 personer

Redan för åtta månader sedan togs de första kontakterna gällande att köra Midnattssolsrallyt i Vimmerby med omnejd.

– Jag kände direkt att jag inte kunde ro detta i hamn själv och då ringde jag till Magnus. Bland annat var man i behov av rejäla depåytor och någonstans där man kan servera mat till 450 personer. Då passade det perfekt med MX World Collection och Kalles Lek & Lattjo, säger Jerker Ekelund.

– Det hölls diverse möten med markägare på området och allt flöt ihop jättebra.

Därefter togs kontakten med Vimmerby MS och sedermera Vimmerby kommun.

– Både VMS och kommunen var väldigt positiva från början, säger Magnus Frodig.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt