Annons:

Lyckad comeback för Karlsson:

Egon Karlsson från Storebro har gjort en stark säsong på roadracingbanan. Foto: Privat

Lyckad comeback för Karlsson: "Har börjat lossna"

För tre år sedan gjorde Egon Karlsson från Storebro comeback i roadracing som 49-åring. I år slutade han sjua i klassen supermono.
– Under denna tredje säsong har det börjat lossna, säger Egon Karlsson.

Annons:

I förra helgens final i nordiska mästerskapen i roadracingens supermono-klass på Gelleråsen i Karlskoga slutade Egon Karlsson fyra i lördagens race och trea på söndagen. Det var hans bästa resultat för säsongen och tack vare den goda insatsen drog han ihop 29 poäng i Karlskoga. I totalen hamnade han på en sjunde plats med sammanlagt 73 poäng.

"Tävlar mot mig själv"

Han hade inför finalen fyra stycken femteplatser på deltävlingarna i Anderstorp och Sviestad. Han körde inte de två första deltävlingarna i Finland och Norge. 

– Jag håller på med roadracing för att jag tycker att det är roligt och inte för att jag ska ta en viss placering. Jag tävlar mot mig själv, att jag ska bli bättre. Jag är jättenöjd med årets resultat och med maskinmaterialet som jag har var det svårt att komma bättre till, säger Egon Karlsson. 

Egon Karlsson bor i Storebro och tävlar för Linköpings motorsällskap. Han har sedan tidigare fyra stycken SM-silver (1998, 1999, 2001 och 2002) och ett SM-guld (2000) i 70cc-klassen (mini-GP). 2002 gjorde han sin sista tävling och för tre år sedan gjorde han comeback som 49-åring. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt