Annons:

Så många är anmälda till Semesterracet -

640 förare har anmält sig till sommarens upplaga av Semesterracet. Foto: Johan "JK" Karlsson (www.racepage.org)

Så många är anmälda till Semesterracet - "Känns bra"

För några dagar sedan var bara drygt 400 förare anmälda till Vimmerby MS stortävling Semesterracet. När anmälan stängde hade den siffran stigit till 640. – Det såg jättedåligt ut ett tag, men nu känns det väldigt bra, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Semesterracet, som körs i Gnagaredalen i Vimmerby under fem dagar i mitten av juli, har i många år varit en av Sveriges mest populära folkracetävlingar. 2016 blir inget undantag. När anmälan stängde för snart ett dygn sedan hade 640 förare anmält sig till tävlingen.

– Förra året tror jag att vi hade 630 anmälda och 590 av dem kom till start. Så vi är absolut nöjda med årets siffra, säger Beatrice Ågren Karlsson.

”Var jättedåligt”

Länge såg det annars trögt ut med anmälningar. I lördags morse var drygt 400 förare anmälda.

– Det såg segt ut, det var jättedåligt. Men sedan drog det till ordentligt med anmälningar från lördag kväll och ett par dagar framåt.

Hur var känslan i lördags kväll?

– Vi gissade lite och trodde att det skulle bli runt 550 anmälda. Vi trodde inte att det skulle slå till så mycket de sista dagarna som det gjorde, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Licenserna har minskat

Att öka antalet anmälningar jämfört med 2015 får ses som starkt, då folkracesporten verkar uppleva ett ganska svårt år.

– Helt klart så är det här ett år med färre antal förare. Jag har hört att det är 4 000 färre licenser som är uttagna i år jämfört med 2015, men det gäller hela bilsportförbundet och inte bara folkrace.

Finns fortfarande chans

Även om anmälan nu har stängt till Semesterracet så finns det fortfarande chans för eftersläntrare att få en plats.

– Någon har hört av sig i dag och missat att anmälningstiden gått ut och de som hör av sig nu kommer med. Det kommer säkert att droppa in några till.

Hur länge finns chansen att efteranmäla sig?

– I helgen kommer vi att göra lottningen där vi fördelar dagar och startnummer. Fram till dess finns chansen att anmäla sig, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt