Annons:

KLART: MOTORFESTEN I VIMMERBY STÄLLS IN IGEN

För andra året i rad tvingas Vimmerby MS ställa in folkfesten Semesterracet.

KLART: MOTORFESTEN I VIMMERBY STÄLLS IN IGEN

För en tid sedan skrev vi att hoppet för att Semesterracet skulle kunna köras 2021 var i stort sett ute. Nu är beslutet definitivt taget. Motorfesten i Vimmerby ställs in för andra året i rad.

 

– Hur gärna vi än vill går det inte. Det känns ändå skönt att beslutet är taget, säger Beatrice Ågren Karlsson från arrangörsklubben Vimmerby MS.

Annons:

– Ska det bli en tävling måste det till ett mirakel och det helst i går. Nej, jag tror inte på det. Sen kan man självklart leva på hoppet, men det är inte stort.

Så sa tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson för en dryg månad sedan på frågan om det fanns något hopp för att Semesterracet skulle kunna köras i Gnagaredalen i Vimmerby i sommar.

Lättnader räcker inte

Nu står det helt klart att motorfesten i Vimmerby går samma öde till mötes som förra året. Att restriktionerna i samhället i stort och för idrotten eventuellt lättas något inom kort räcker inte.

– Nu har det kommit nya restriktioner som jag har lusläst. Det underlättar inte för en tävling som Semesterracet. Hur mycket jag och vi än vill arrangera något så passar det inte för oss till Semesterracet, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Att arrangera tävlingen på något annat sätt var aldrig aktuellt?

– Nej, egentligen inte alls. Jag vet inte var vi skulle börja med restriktionerna när det gäller en så stor tävling. Vecka 28 är Semesterracet. Det ska vara som det alltid är. Det ska inte vara en endagarstävling eller något sådant. Däremot känner jag att det lättar lite för mindre klubbar och mindre tävlingar.

Hoppas på tävling i höst

Beatrice Ågren Karlsson hoppas nu att Semesterracet ska kunna köras 2022 istället.

– Det tror jag på, jag är positiv till 2022, säger hon.

Vimmerby MS planerar sedan tidigare för att köra tävlingen Höstracet första helgen i oktober.

Finns det fortfarande en öppning för den tävlingen?

– Det gör det. Sen är frågan om det blir som 2019 med två tävlingar eller på något annat sätt. Vi får försöka växla upp och göra något bra av det, säger Beatrice Ågren Karlsson, som också vill se tydligare direktiv för arrangörsklubbar framöver.

– Jag vill ha tydligare direktiv från SBF (Svenska Bilsportförbundet) och mitt eget distrikt. Det handlar om att sätta ned foten så att det blir likadant överallt som tävlingar arrangeras.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt