Annons:

Viktig match i jakten på säkrad slutspelsplats – nyckelföraren gör sin första match

Dackarna vill studsa tillbaka efter förlusten senast mot Piraterna när Lejonen kommer på besök i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig match i jakten på säkrad slutspelsplats – nyckelföraren gör sin första match

Gårdagens match sköts upp till nästa vecka. Kvällens möte i Målilla körs som planerat. 
– Vi ska göra allt vi kan för att försöka vinna den här matchen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

Annons:

Tisdagens Smålandsderby mellan Lejonen och Dackarna blåstes av och flyttades fram en vecka efter en analys av väderprognoserna och en dialog mellan de berörda klubbarna.

Dackarna är ute efter revansch efter förra veckans tunga blytunga hemmanederlag 42–48 mot Piraterna. Målillalaget åkte efter fyra raka segrar på sin första förlust. 

Kvällens motståndare Lejonen var laget på många speedwayfantasters läppar inför säsongen. Säsongen har så här långt varit tuff för Gislavedslaget som ligger näst sist med fyra poäng på sex matcher. 

– Visst har jag koll på dem, men jag sitter inte och synar deras matcher. De har haft det tufft och det har varit lite stolpe ut för dem. Det är samtidigt ett kvalitetslag så vi kommer inte få någonting gratis. Får de det att klicka så är de livsfarliga. För vår del handlar det om att komma in bra i matchen, säger Mikael Teurnberg. 

Kvalitetsföraren tar plats i startsjuan

Australiensaren Brady Kurtz gör sin första match med Dackarna för den här säsongen och tar väst två i startsjuan. 

– Han var från början inte intresserad av att åka i Sverige den här säsongen, men jag lyckades övertala honom innan den 28 februari när truppen skulle fastställas. Han hade mycket i sitt schema, men vi hade en plan och jag har hela tiden hoppats på att han ska kunna köra ett eventuellt slutspel. Vi har haft kontakt under säsongens gång och nu ser hans körschema annorlunda ut. Han vill åka några matcher och det är bra att han kommer igång hos oss. Det är en kvalitetsförare. Han körde för oss förra säsongen, är bekväm med förarna och kör till exempel ihop med Bewley (Daniel) i England, säger Mikael Teurnberg. 

Hur ser hans plan ut för fortsatt körning i Dackarna?

– Vi tar de här två matcherna först, men vi har pratat och har en plan.

Dackarna har fem grundseriematcher kvar att köra och står på tio poäng, sex poäng före Lejonen på sista slutspelsplatsen och Rospiggarna på jumboplatsen. 

– Lejonen behöver poäng och vi är inte klara för slutspel. Visst känns det ganska bekvämt, men inget är färdigt. Vi måste ha någon vinst till för att vara helt säkra på en slutspelsplats. Det skulle vara skönt att ta de där poängen nu.

Inget transferkort har nyttjats

Samtliga klubbar har fem transferkort att nyttja under säsongen. Det är möjligt fram till den 31 juli – och Dackarna har inte använt sig av möjligheten. 

– Jag tycker att vi har kört så pass bra och ligger bra till i tabellen. Nu får vi in Brady (Kurtz) som är en kvalitetsförare. Det känns bra och jag vill inte hålla på och ändra för mycket. Vi ska gå så långt som möjligt och jag vill att vi ska gå till final och vinna SM-guld, det är inget att sticka under stolen med.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt