Annons:

JUST NU: DACKARNA GJORDE INGET MISSTAG – KLART FÖR SM-FINAL

Här, i kvällens 13:e heat, avgör Dackarna semifinalen mot Lejonen och tar sig till SM-final. Brady Kurtz och Andzejs Lebedevs besegrade Matias Nielsen och Oliver Berntzon, som fick stopp med ett varv kvar att köra. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: DACKARNA GJORDE INGET MISSTAG – KLART FÖR SM-FINAL

Dackarna förvaltade sitt kanonläge på allra bästa sätt. Det blev seger hemma mot Lejonen – och nu är Målillaklubben klart för SM-final som börjar på tisdag. Dackarna vann returen med 51–39 och totalen med 100–80. 

Annons:

Dackarna svarade för en imponerande insats i semifinal ett borta mot Lejonen och vann med 49–41. 

Med åttapoängssegern i ryggen till semifinalreturen på hemmaplan hade Dackarna en ypperlig chans för att nå den eftertraktade SM-finalen. 

Hemma på Skrotfrag Arena gjorde Dackarna inget misstag. Den så viktiga starten blev precis så bra som Dackarna hade önskat sig. 

Ställningen var 6–6 efter två heat innan Dackarna ryckte ifrån till 15–9 två heat senare. Rasmus Jensen och Daniel Bewley ordnade en fyrtvåa i heat tre för att sedan se lagkamraterna Filip Hjelmland och Andzejs Lebedevs köra in en femetta i det efterföljande heatet. 

Avgörande i heat 13

Därefter följde fyra oavgjorda heat innan Lejonen steppade upp med en femetta i heat nio och tog sig tillbaka in i matchen. I det läget ledde Dackarna matchen med två poäng och totalen med tio poäng. 

Lejonen kröp ännu närmare i första heatet efter paus då Dominik Kubera och Oliver Berntzon något oväntat körde in en fyrtvåa mot Andzejs Lebedevs och Daniel Bewley. 

För att inte bjuda in Lejonen mer i matchen tog Rasmus Jensen en oerhört viktig heatseger i heat tolv före Jaroslaw Hampel och Bartosz Zmarzlik.

Dackarna hade i sista heatet före nomineringarna chansen att säkra finalplatsen med en femetta. Det var precis vad Dackarna fixade. Oliver Berntzon fick med ett varv kvar att köra stopp som tvåa och Dackarna tog en femetta och kvalificerade sig för final. 

Dackarna är i ledning med 41–37 (totalt 90–78) inför de två avslutande nomineringarna och det kan Målillaklubben inte tappa. Med två avslutande femettor vann Dackarna returen med 51–39, vilket gav seger i totalen med 100–80.

2 568 personer tog sig till Skrotfrag Arena för att se Dackarna gå till SM-final. 

Fakta

Förarpoäng, Dackarna: 

Brady Kurtz 11+3

Rasmus Jensen 12+1

Daniel Bewley 9

Andzejs Lebedevs 12+2

Filip Hjelmland 6

Ludvig Lindgren 1

Förarpoäng, Lejonen:

Jaroslaw Hampel 8+1

Dominik Kubera 10+1

Oliver Berntzon 1

Bartosz Zmarzlik 11+1

Matias Nielsen 5

Casper Henriksson 2+1

Daniel Henderson 2

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt