Annons:

DACKARNA HADE INGET ATT SÄTTA EMOT I DERBYT

Vetlanda fick jubla över två derbypoäng mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA HADE INGET ATT SÄTTA EMOT I DERBYT

Det hjälpte inte att Maciej Janowski var tillbaka efter skada. Dackarna hade inget att sätta emot i kvällens Smålandsderby borta mot Vetlanda. Hemmalaget vann med 50-40 efter att Dackarna snyggat till siffrorna i det sista heatet.

Annons:

De som hade hoppats att Dackarna skulle kunna besegra Vetlanda fick snabbt tänka om. Redan efter två heat ledde hemmalaget med 9-3, bland annat efter att Artur Czaja blivit utesluten från det andra heatet efter att ha kört in i starttejpen.

Dackarna slog förvisso tillbaka med en femetta i det tredje heatet genom Patryk Dudek och Oliver Berntzon, men sedan var det roliga slut för gästerna.

Vetlanda, anfört av Bartosz Zmarzlik, Dominik Kubera och Artem Laguta, satte ned foten och efter sju heat var ställningen 26-16, som blev 36-24 efter tio heat. Matchen var givetvis i praktiken avgjord redan då.

Zmarzlik fick ge sig

I det tolfte elfte hände något så ovanligt som att Vetlandas stjärnförare Bartosz Zmarzlik förlorade ett heat. Istället var det Piotr Pawlicki som var först över mållinjen, det var Zmarzliks första nederlag på hemmabanan den här säsongen.

I det tolfte heatet säkrade Vetlanda definitivt segern genom en femetta och därmed var ställningen 43-29. Till slut vann hemmalaget med 50-40 efter att Dackarna avslutat matchen med en femetta.

Drygt 2 500 åskådare såg derbyt.

Fakta

Poäng, Vetlanda:

Szymon Wozniak 5+3

Dominik Kubera 12

Artem Laguta 10+1

Brady Kurtz 0

Bartosz Zmarzlik 13

Filip Hjelmland 5

Viktor Palovaara 5+1

Poäng, Dackarna:

Maciej Janowski 8

Jacob Thorssell 1+1

Patryk Dudek 5+1

Oliver Berntzon 8+1

Piotr Pawlicki 14

Joel Kling 1

Artur Czaja 3+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt