Annons:

Vimmerbybo döms för sexuellt ofredande – kikade in i provhytt

Foto: Kalmar tingsrätt

Vimmerbybo döms för sexuellt ofredande – kikade in i provhytt

En man i 40-årsåldern döms för sexuellt ofredande. Mannen som bor i Vimmerby tittade in när en yngre kvinna var naken på överkroppen.
Hans straff blir 1 500 kronor i dagsböter.

Annons:

Det var i april i år som en kvinna befann sig inne på en klädbutik i Vimmerby med sin vän. Kvinnan var där för att prova underkläder och var därmed bar på överkroppen i provhytten.

När kvinnan gick in i provhytten ska en man ha befunnit sig i provhytten bredvid. Övriga provhytter var tomma och draperierna var öppna. Under omkring tio minuter provade hon och vännen underkläder. Under tiden pratade hon och vännen med varandra. 

När hon nästan var klar slets hennes draperi upp. Hon var naken på överkroppen och utanför stod en man. 

Kvinnan blev chockad och rädd och backade undan och försökte skyla kroppen med armarna. Kort därefter kunde hon dra tillbaka draperiet igen. 

Efter händelsen gick de båda vännerna till kassan och berättade vad som hade hänt. 

Personalen kände igen mannen, som de tidigare hade haft problem. 

Mannen befann sig sedan utanför butiken i en bil. Han ska ha vevat ned rutan och förklarat att han var ledsen för det inträffade.

Får böter

Enligt Vimmerbybon var han bara intresserad av en t-shirt. Han har uppgett att t-shirten han tagit var för liten, så han gick för att hämta en ny. Mannen skulle gå tillbaka till sin hytt, men såg inte att en kvinna gått in där. Enligt honom var inte avsikten att titta på kvinnan.

Enligt klädbutiken har mannen flera gånger tidigare dragit undan skynket för kvinnor mellan 15 och 40 år. Kunderna har pekat ut just honom.

Tingsrätten menar att det är uteslutet att mannen så många gånger av misstag skulle råka gå in i fel provhytt. Tingsrätten ser det heller inte som en slump att det är yngre kvinnor som drabbats – utan tror att mannen haft ett sexuellt intresse.

Tingsrätten menar att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen har haft för avsikt att kränka kvinnans sexuella integritet.

Mannen döms för sexuellt ofredande och ska böta 1 500 kronor i dagsböter. Tingsrätten var enig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt