Annons:

  • Många timmar senare – nu är riksvägen öppen igen

    En stor postbil välte på riksvägen i morse. Det har stängt av riksvägen under stora delar av dagen. Foto: Bengt Lönn, Tjurstorp

  • Många timmar senare – nu är riksvägen öppen igen

    Foto: Bengt Lönn, Tjurstorp

Många timmar senare – nu är riksvägen öppen igen

Vid 06.45 inträffade en singeolycka med en postbil mellan Vimmerby och Pelarne. Lastbilen välte och ligger över hela körbanan. Gå längst ned i artikeln för senaste nytt om händelsen.  

Annons:

Räddningstjänsten behöver hantera ett läckage från fordonet, som dessutom har ett släp. Ekipaget stoppar just nu all trafik på riksväg 40 och bärgare beräknas inte vara på plats förrän strax efter 08.00. 

Föraren ska inte ha blivit skadad. 

UPPDATERING 08.55: 

Vägen är fortsatt helt avstängd och bärgare har ännu inte kommit till platsen. Trafiken leds om och det är inga köer i nuläget. Vägen är avstängd mellan infarten till Pelarne och Åkeborondellen i Vimmerby. Arbetet väntas vara slutfört vid lunchtid. 

UPPDATERING 10.29: 

Det var en postbil som var inblandad i olyckan. Räddningstjänsten har nu lämnat platsen och bärgare har påbörjat arbetet sedan en tid tillbaka. 

– När bärgaren vid tioplatsen körde vi hemåt. Nu är det bärgaren, försäkringsbolag, polisen och Svevia som sköter ärendet, säger Roger Linder vid räddningstjänsten i Vimmerby. 

Linder beskriver att det var halt på platsen: 

– Det var halt och jag tror att han började kana lite när han bromsade. Han har sedan kört in i en sandbank och vält och sedan kanat in i räcket. Föraren tog sig ut och blev omhändertagen, men det kunde absolut ha gått värre. Han gick för egen maskin och blev hemskjutsad av ambulansen.

Trafiken leds om. Riksväg 40 är helt avstängd mellan Pelarne och Åkeborondellen. 

– Det var långa köer när vi kom, men nu har vi skyltat om. Prognosen kan jag inte säga något om, det är upp till bärgaren och sedan ska det ske en omlastning och vägbanan sopas rent också.

Postgången kommer förstås påverkas av händelsen. Vi söker platschefen Joanna Kilvéus. 

Uppdatering 12.54: 

Trafikverkets prognos är att vägen öppnas igen vid 16.00. Trafiken leds om med hjälp av länsväg 129. 

Uppdatering, 15,59:

Trafikverkets tidigare prognos verkar inte hålla. På sin hemsida skriver man nu att vägen fortsatt är avstängd och väntas öppna igen först klockan 18.00. Trafiken leds fortfarande om.

Uppdatering, 18.00:

Många timmar efter olyckan är nu riksväg 40 helt öppen igen. Bärgare har jobbat hela dagen med att få bort lastbilen från Postnord från vägen. Nu är det arbetet klart och vägen är åter framkomlig. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt