Annons:

Man med utvisningsbeslut dömdes för brott mot ung kvinna – domen överklagades

Göta hovrätt var i stort sett helt enigt med tingsrätten. Foto: Mostphotos

Man med utvisningsbeslut dömdes för brott mot ung kvinna – domen överklagades

En man i 30-årsåldern, boende i Vimmerby, dömdes i maj för flera brott mot en ung kvinna han haft en relation med. Redan 2016 skulle mannen ha blivit utvisad, men så har inte skett.
Nu har hovrätten fastställt domen med endast en förändring.

Annons:

Mannen har haft en relation med en ung kvinna i Vimmerby. I förhör har hon berättat om hur han har kontrollerat, misshandlat och våldtagit henne.

Det ska ha pågått från 2017 och fram tills i början av det här året.

Tingsrätten ansåg inte att mannen kunde dömas för ett flertal av de brott han stod åtalad för. Bevisningen räckte antingen inte eller så var kvinnans berättelse inte tillräckligt trovärdig i vissa åtalspunkter, enligt rätten.

Mannen friades för misshandel vid fyra tillfällen, olaga tvång vid två tillfällen samt sexuellt ofredande vid två tillfällen. Han friades också från misstankarna om våldtäkt, ofredande samt skadegörelse.

Däremot dömdes mannen för misshandel vid fem tillfällen, hemfridsbrott, skadegörelse, olovlig körning samt brott mot utlänningslagen.

Instämmer nästan helt

En enig Göta hovrätt har nästan helt instämt i tingsrättens bedömning, sånär som på ett fall av misshandel. 

"Hovrätten ändrar tingsrättens domslut endast på så sätt att hovrätten dömer XXX – utöver de brott som tingsrätten har funnit honom skyldig till – för misshandel även gällande de delar av åtalet som avser att han dunkat Sekretess A:s huvud mot instrumentpanelen. I övrigt gäller tingsrättens domslut", skriver hovrätten.

Inte heller hovrätten ansåg att det var frågan om grov kvinnofridskränkning. Det blir ingen ytterligare straffpåföljd för mannen, som i tingsrätten dömdes till sex månaders fängelse. Hovrätten delar tingsrättens bedömning om att brottsligheten inte är så allvarlig att utvisning bör ske av det skälet.

Här kan du läsa mer om domen i tingsrätten.

Här kan du läsa om åklagarens syn efter domen i tingsrätten.

Här kan du läsa chefsrådmannen om att yrkandet om utvisning avslogs.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt