Annons:

  • Konsulten och Leijonram skickade hjärtan till varandra på Instagram

    Här skickar Carolina Leijonram och Erica Grawé hjärtan till varandra till offentlig beskådan på Instagram.

  • Konsulten och Leijonram skickade hjärtan till varandra på Instagram

    Erica Grawé tackar sina vänner för härliga stunder under 2015. Carolina Leijonram är en av de som finns med på bild.

Konsulten och Leijonram skickade hjärtan till varandra på Instagram

Carolina Leijonrams hävdar att hennes relation till Erica Grawés är yrkesmässig. På Instagram kan vem som helst se att de är tillräckligt familjära för att skicka hjärtan till varandra.

Annons:

I lördags publicerade vi en artikel där flera personer med mycket god insyn i kommunledningen vittnade om ett tätt och personligt vänskapsband mellan kommundirektören Carolina Leijonram och kommunens huskonsult Erica Grawé. Leijonram vägrade bemöta uppgifterna i en intervju, men skrev i ett mejl att hon och Grawé har en ”god yrkesmässig relation”.

I flera artiklar har vi berättat om Leijonrams och Grawés bakgrund och långa tid tillsammans; från Leijonrams uppdrag i Kinda, över Hultsfred och nu i Vimmerby kommun. Vi har gått igenom upphandlingar, CV:n och mejl.

”Kör mig vart som helst jag behövs överallt”

Hur Erica Grawé ser på relationen tycks vara annorlunda. I ett Facebook-inlägg 2016 lägger hon upp flera bilder på personer – däribland Carolina Leijonram – och skriver: ”År 2016 har för mig inneburit härliga stunder med nya goa vänner och underbara stunder med kära ”gamla” vänner. Tack alla för att ni finns!”

På sin Instagram 2018 lade Erica Grawé upp en bild på ett smycke med texten ”Kör mig vart som helst jag behövs överallt”. Carolina Leijonram svarar: ”Jag gillar den där”. I konversationen berättar Erica Grawé sedan att hon fått smycket av en medarbetare från Leijonram och skickar ett hjärta. Leijonram svarar: ”Ännu bättre”, följt av bland annat en hjärtemoji.

Har passerkort

I andra artiklar från helgen visade vi hur Vimmerby kommuns upphandlingar av ledarskapsprogrammet anpassats efter Erica Grawés CV. Vid de tre upphandlingstillfälllena – 2012, 2016 och 2020 – har Vimmerby kommun inte fått in något annat anbud än från Erica Grawé.

Upphandlingsprocessen 2020 fick stenhård kritik av en mängd andra företag som var intresserade av upphandlingen. Totalt har Vimmerby gjort över 700 inköp från Erica Grawés företag under Carolina Leijonrams ledning. Summan ligger på 9,7 miljoner. 

Vi kan också berätta att Erica Grawé, som alltså aldrig haft något bemanningsuppdrag eller varit anställd i Vimmerby, har ett passerkort till stadshuset. 

"Våren förra året infördes det att receptionen inte längre släppte in personer utan passerkort i huset. Innan dess släppte personalen i receptionen in henne, men hon har alltså haft ett eget passerkort sen 20-04-20", skriver kommunen till oss. 

Kommunledningen har lagt locket på om vår granskning, men kallat till en pressträff imorgon. Hela serien kan du läsa här:

Här kan du läsa tidigare artiklar i vår granskning:

DEL ETT: KOMMUNEN KÖPER FÖR MILJONER AV LEIJONRAMS VÄNINNA

DEL TVÅ: Leijonram: ”Vi har en god yrkesmässig relation”

DEL TRE: Grawé var referens på Leijonrams CV när hon sökte jobbet i Vimmerby

DEL FYRA: KOMMUNENS KRAV ÄR EN KOPIA AV GRAWÉS CV

DEL FEM: FÖRETAGEN: UPPHANDLINGEN VAR SKRÄDDARSYDD

DEL SEX: ERFAREN KONSULT: "En oegentlighet som går ut över skattebetalarna"

DEL SJU: Informerades om kommande granskning – då hyllades ledarskapsprogrammet på fullmäktige

DEL ÅTTA: Fullmäktiges ordförande: Fanns skäl att informera politiken

DEL NIO: SÅ REAGERAR GRUPPLEDARNA PÅ GRANSKNINGEN

DEL TIO: Grawé till Leijonram: ”Ring mig efter jobbet”

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt