Annons:

Djursdala skola tävlar i klassisk radiotävling för tredje gången

Djursdala skola ska tävla i den klassiska radiotävlingen "Vi i femman" igen. Foto: P4 Kalmar/Pressbild

Djursdala skola tävlar i klassisk radiotävling för tredje gången

Djursdala skola har deltagit i den klassiska radiotävlingen ”Vi i femman” flera gånger. Nu är det dags igen. Eleverna överraskades av P4 Kalmars reporter på onsdagsmorgonen. 
– Alla blev förvånade, chockade och jätteglada, säger läraren Malin Linderson. 

Annons:

Årskurs fem-eleverna på Djursdala skola blev rejält överraskade när P4 Kalmars reporter Emma Sandebäck klev in i deras klassrum på onsdagsmorgonen. Hon avslöjade att Djursdala skola är en av åtta klasser i årskurs fem som har kvalificerat sig till årets upplaga av ”Vi i femman”.

– Emma var ute och åkte och klev oannonserat in i vårt klassrum. Det var mycket överraskande samtidigt som vi blev jätteglada, säger läraren Malin Linderson. 

Det är tredje gången som Djursdala skola är med i "Vi i femman". Skolan deltog två år i rad (2018 och 2019) och det blev förlust i en jämn final 2019. 

Uppemot 2 500 klasser från hela landet deltog i uttagningen till Vi i femman. Djursdala skola får sällskap av sju klasser som har kvalificerat sig till tävlingen för Kalmar län. Det handlar om Kristdalaskolan 5 A (Oskarshamns kommun), Lidhemsskolan 5 A (Västerviks kommun), Lindsdalskolorna 5 B (Kalmar kommun), Smaragdskolan 5 D (Mörbylånga kommun), Smedbyskolan 5 C (Kalmar kommun), Torslundaskolan 5 A (Mörbylånga kommun) och Vasaskolan 5 A (Kalmar kommun). 

Kvartsfinalerna avgörs mellan 20 och 23 mars, semifinalerna 27 och 28 mars och finalen går av stapeln den 30 mars. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt