Annons:

JUST NU: Djursdala skola till semi – vann dramatisk match

Silas Fredriksson och Lina Höglander representerar Djursdala skola i Vi i femman. Foto: P4 Kalmar/Pressbild

JUST NU: Djursdala skola till semi – vann dramatisk match

Djursdala skola är klart för semifinal i Vi i femman. I en tät kvartsfinal besegrades Torslundaskolan från Mörbylånga med ..

Annons:

För tredje gången på bara några år har Djursdala skola kvalificerat sig till Vi i femman. Tillsammans med sju andra klasser från länet jagar man titeln i klassiska radiotävlingen Vi i femman. 

Kvartsfinalen för Djursdala skolas del gick på tisdagsförmiddagen. För motståndet stod Torslundaskolan 5A från Mörbylånga. 

Femteklassarna från Djursdala representerades av duon Silas Fredriksson och Lina Höglander. Men hela klassen fanns förstås på plats för att stötta och bidra när de fick chansen. 

Det blev en jämn inledning på kvartsfinalen och efter två olika moment var ställningen 5-5. Djursdala gjorde ett miniryck när man svarade rätt på vilket som är Sveriges största kattdjur och världens största vilda kattdjur. 

Då ledde man med 9-7. 

Vann matchen

Därefter fick resterande delar av klasserna bidra genom något som kallas webbdektetivfrågan. Eleverna gjorde inget misstag och ledningen var därefter 12-10. 

Kvartsfinalen var fortsatt spännande och dramatisk och nästa lilla ryck kom när Djursdala skola svarade rätt på att Kiruna kommun är den största kommunen i riket sett till yta. 

Då ledde man med 18-14. 

Inför det sista momentet, som kallas för stegen, ledde Djursdala med 23-19. Det som söktes var potatis – och Torslundaskolan valde att svara först på fyra poäng. Djursdala, som hade en fyrapoängsledning, gjorde helt rätt genom att avvakta och drog till slut på två poäng. 

Djursdala skola vann med 25-19 och ett vilt jubel utbröt bland eleverna.

– Jag vet faktiskt inte. Just nu är jag bara chockad, säger Silas Fredriksson.

Lina Höglander avslöjade att Djursdala skola agerade taktiskt och inväntade Torslundaskolans svar. 

Nu väntar semifinal mot Smedbyskolan 5C i slutet av mars. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt