Annons:

Susanne om reaktionerna efter reportaget:

Susanne Mjösberg har fått många reaktioner efter reportaget. Foto: Simon Henriksson

Susanne om reaktionerna efter reportaget: "Kunde ha fått den ursäkten"

Förra helgens reportage om Susanne Mjösberg som önskar att kommunen häver hennes köp av en tomt på Nosshult väckte många reaktioner. Själv sitter hon fortfarande i en ordentlig knipa.

Annons:

Susanne Mjösberg köpte tidigare en tomt på Nosshult av kommunen. Från då till nu har hela världen förändrats och Susanne Mjösbergs egen situation är radikalt ändrad. 

HÄR kan du läsa förra helgens reportage och HÄR kan du läsa kommunens svar kring varför man inte kan häva hennes tomtköp. 

Reaktionerna har varit flera efter reportaget, berättar Susanne Mjösberg.

– Jag var rädd att många skulle tycka att jag fick skylla mig själv, men väldigt många tycker att det är för jäkligt av kommunen att inte kunna vara behjälplig när någon är i knipa. Jag kommer ändå ingen vart och vet inte vad jag ska göra, säger hon till Dagens Vimmerby nästan en vecka senare. 

Hon vill också bemöta en del av de uttalanden som kommunens företrädare gjorde. 

– Jag har inte alls försökt få dem att köpa tillbaka tomten tidigt som det påstås. Det handlade om att det sket sig med den husleverantör jag hade i början, men det var aldrig på tal då om att be om återköp, säger hon och fortsätter:

–  De får det att låta som att jag är en besvärlig jäkel. Jag tog kontakt med en handläggare. Jag skulle få ett besked i mitten av februari. När jag inte hade fått besked i början av mars, så mejlade jag och frågade utan svar. Då ringde jag säkert tre, fyra gånger men fick inget svar. Först då ringde jag och bad om att få prata med någon ytterligare. Det är allt jag har gjort. 

Bett om en skriftlig klagan

Hon tog också kontakt med en av kommunens högsta politiker.

– Jag fick ett sms tillbaka och ringde därefter igen. Det är den enda sms-konversationen. Jag har inte försökt skapa personliga relationer med någon. Det låter ju som att jag gått dit med tårta, blommor och fjäskat. Jag är inte den personen som kan fjäska, men jag förstår inte vad det innebär i det här sammanhanget. Det har gjort mig så arg. 

Att gatuchefen Roger Lindell medger att han skickat fel avtal har hon själv inte fått till sig. 

– Jag tycker att jag kunde ha fått den förklaringen eller ursäkten. Jag kanske är trög, men jag har inte fått till mig att den delen gäller inte dig och att "jag har skickat fel". Det har inte jag fått till mig och det har ju inte framkommit alls tidigare. 

Politiken har också bett henne komma in med en skriftlig klagan. 

– Jag vet inte riktigt vad de menar att jag ska klaga på där. Jag får ringa någon i politiken och fråga vad man menar är en skriftlig klagan.

Men det hon önskar hjälp av politiken med är att få dem att göra ett undantag. 

– Jag vill få hjälp av politiken att få igenom ett återköp. Det är inte ofta det händer, så när en gör det och sitter i knipa – hjälp till då. Jag tror verkligen att det kommer bli svårt att sälja tomter i fortsättningen. Man binder upp folk för hårt. Ett avtal är strikt reglerat, men man kan alltid bryta och ändra avtal. Det går. 

"Måste ta reda på mer"

Det kanske kan finnas ett annat hopp – om hon kan sälja tomten privat. Men det är högst oklart ännu.

– Jag måste ta reda på lite mer om det här först dock och jag vill ha kontakt med dem på telefon. Jag har pratat med Konsumentsombudsmannen om att det inte kan finnas något hinder för att någon annan bygger på min tomt. Men jag vet inte om det kan finnas något intresse för det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt