Annons:

Många motionärer väntas cykla Krön runt – priser lottas ut

Representanter från arrangören Korpen Vimmerby och Motorsport som lottar ut en cykel i samband med Krön runt. Foto: Privat

Många motionärer väntas cykla Krön runt – priser lottas ut

Cykelmotionsloppet Krön runt är sett till antalet deltagare ett stort arrangemang för Korpen Vimmerby. Söndagen den 7 maj är det dags igen. 
– Jag hoppas på god uppslutning, säger föreningens ordförande Helen Sjöström. 

Annons:

Korpen Vimmerby har arrangerat Krön runt, ett motionslopp på cykel, sedan 2002 med uppehåll under ett år på grund av coronapandemin. 140–150 deltagare brukar ge sig iväg på den 23 kilometer långa cykelturen i det vackra vårlandskapet runt sjön Krön. 

Start och mål äger rum vid Motorsport i Vimmerby. 

– Rent generellt i samhället är cykling populärt och många köper cyklar och elcyklar. Det finns inte så många lopp runt omkring så vi hoppas på bra uppslutning. Värt att notera är att elcykel är tillåtet. Det är klart att evenemanget är väderberoende och vi håller tummarna för att det ska vara uppehåll och fint väder, säger Korpen Vimmerbys ordförande Helen Sjöström. 

Fina priser lottas ut

Tjusningen med motionsloppet på cykel är att folk uppskattar att cykla tillsammans med familj och vänner. 

– I år ska vi bjuda på grillad korv till de som har cyklat Krön runt eller gått vår vanliga promenadslinga på cirka tre kilometer här i stan. 

Förstapriset är i sedvanlig ordning en cykel skänkt av samarbetspartnern Motorsport. Korpen Vimmerby har dessutom fått in många sponsrade priser. 

– Alla deltagare finns med i utlottningen av de fina priserna, säger Sjöström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt