Annons:

Akut sjuk kvinna misstogs för att vara full – nu har händelsen anmälts

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Akut sjuk kvinna misstogs för att vara full – nu har händelsen anmälts

För en vecka sedan berättade vår tidning om den kvinna som misstogs för att vara full och avled i fyllecellen i Västervik. Nu har händelsen också lex Maria-anmälts. 

Annons:

Kvinnan från Västervik drabbades av en hjärnblödning i bussen på väg hem från jobbet. Både polis och ambulanspersonal misstog henne för att vara berusad och hon placerades i en fyllecell i polishuset i Västervik.

Där försämrades hennes tillstånd, hon fick hjärstillestånd och avled. 

– Katastrof från början till slut, menade kvinnans familj i en intervju med vår tidning.

Nu har händelsen blivit anmäld enligt lex Maria. 

"Fallet gäller en kvinna i 60-årsåldern som omhändertogs av polisen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer efter en ambulansbedömning. Kvinnan drabbades av hjärtstopp i arresten varvid ambulans på nytt tillkallades och kvinnan fördes till sjukhus. Där konstateras en hjärnblödning som bedöms vara det som orsakades kvinnans symtom som liknande berusning. Patient avled senare till följd av detta", skriver regionen. 

I ett pressmeddelande uppger man att åtgärder är vidtagna för att minska risken för upprepning av händelsen. Det är chefläkaren vid Länssjukhuset i Kalmar som gjort anmälan, eftersom att ambulanssjukvården i hela länet faller under chefläkarens ansvarsområde.

HÄR kan du läsa vårt reportage från i förra veckan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt