Annons:

Nu ska informationen vid markarbeten bli bättre – ny tjänst inrättas

Marika Gustafsson kliver in i rollen som informationssamordnare för markarbeten på Vimmerby Energi & Miljö AB. Foto: Pressbild

Nu ska informationen vid markarbeten bli bättre – ny tjänst inrättas

Senaste tidens markarbeten i Vimmerby har lett till reaktioner. Nu väljer Vimmerby Energi & Miljö AB (VEMAB) att införa en informationssamordnare vid markarbeten. 
”Vi vill ge bra information och vara tydliga med god framförhållning när det gäller att informera om våra projekt”, skriver VEMAB i ett pressmeddelande.

Annons:

VEMAB lägger mycket tid på markarbeten för att bygga nya och reparera gamla rörledningar i marken som transporterar vatten, avlopp, fjärrvärme, elektricitet och fiberkommunikation. 

Det är svårt att komma ifrån att markarbeten påverkar samhället. VEMAB:s målsättning är att planerade markarbeten ska få så liten påverkan som möjligt. Nu väljer VEMAB att satsa på en informationssamordnare.

Marika Gustafsson, i dag anställd på VEMAB, har utsetts till ny informationssamordnare vid markarbeten. 

”Marika kommer samordna informationen i våra planerade projekt så vi håller berörda parter uppdaterade innan och under projektets gång. Vi vill med detta arbetssätt hitta ett bättre sätt att hålla våra kommuninnevånare, näringsidkare med flera, informerade och minimera olägenheter som kan uppstå vid markarbeten. Vi vill ge bra information och vara tydliga med god framförhållning när det gäller att informera om våra projekt”, skriver VEMAB i ett pressmeddelande. 

"Tror detta kan hjälpas oss"

Det nya arbetssättet har premiär i augusti och olika informationssätt kommer införas baserat på en löpande utvärdering från olika arbeten. 

”Jag tror detta kan hjälpa oss i vår kommunikation med kommuninvånarna dels för att minska missförstånd och hjälpa oss att skapa en förståelse för vårt arbete” säger Marika Gustafsson på VEMAB. 

VEMAB:s vd Olle Fogelin ser fram emot det nya arbetssättet kring information i samband med markarbeten.  

”Information är svårt! Det är mottagaren som bestämmer om informationen är tillräcklig och ges i rätt tid. Vi måste vara lyhörda och försöka att justera vårt arbetssätt när utrymme ges. Nu testar vi ett annat arbetssätt som vi får utvärdera”, säger Olle Fogelin, vd på VEMAB.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt