Annons:

SM-deltävling avgörs i trakten – välkända namn bland teamen

Deltävling tre av fyra i SM i utomhusmatlagning avgörs i Stenberga. Foto: Pressbild

SM-deltävling avgörs i trakten – välkända namn bland teamen

Nästa deltävling i SM i utomhusmatlagning avgörs i Stenberga, utanför Virserum. Kompisgäng, arbetskollegor, äkta par och kockar tävlar om den ärofyllda titeln genom att tillaga en trerättersmeny över öppen eld. Tredje deltävlingen har lockat flera lokalt välkända namn.

Annons:

När första deltävlingen avgjordes i Västervik i juni stod Guldkant som vinnare. Nu riktas istället blickarna mot Stenberga, där Smålands Trädgård tillsammans med Stenbergabutiken arrangerar deltävling nummer tre av fyra söndagen den 24 september.

– Det är sex lag anmälda, bland lagen finns kända namn som Trakt Forrest Hotel i Holsbybrunn, Wallby Säteri och Eksjö Stadshotell, säger Ebba Karlander från Smålands Trädgård Ekonomiska Förening.

Tillaga över öppen eld

SM i utomhusmatlagning är en lagtävling som går ut på att tillaga en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och Trangiakök. Ett lag består av två-tre deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny utifrån en platsspecifik råvarukorg.

Menyn och maten bedöms sedan ur ett flertal aspekter av en jury och vinnarna från respektive deltävling får en plats i finalen som avgörs i maj nästa år på Billingen Skövde.

SM i utomhusmatlagning, som arrangerades första gången 2016, syftar till att lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. I Stenberga kommer det bland annat finnas råvaror från Axelssons i Aby.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt