Annons:

Erik Linders julturné stannar till i Vimmerby i dag

Trion med Erik Linder i spetsen bjuder in till en julkonsert i Folkets Park i Vimmerby i dag. Foto: Stefan Härnström

Erik Linders julturné stannar till i Vimmerby i dag

Erik Linder har uppträtt många gånger i Vimmerby. I dag är det dags igen. Första stoppet på hans julturné sker blir i Folkets Park i Vimmerby.

Annons:

Erik Linder gjorde sin första konsert i Vimmerby 2013 och har därefter kommit tillbaka flera gånger. Vimmerby kyrka var fullsatt när han tolkade Ted Gärdestads musik 2017. Han har de senaste åren hållit i julkonserter tillsammans med Fredrik Wide och Ludvig Jerner i Folkets Park och nu är det dags igen. 

Det blir en julshow med svenska och amerikanska klassiker och en julsaga som har rubriken ”Sagan om julen”. 

– För oss är det ett fint inslag till Vimmerby med omnejd. Det medför en del arbete, men det genererar ett litet överskott till föreningen (Vimmerby bowlingklubb). Vi får ihop folk som arbetar i föreningen där unga och gamla hjälps åt inför konserten. Det är väldigt positivt efteråt. Alla är väldigt glada och nöjda, säger Sören Berggren från arrangörsföreningen Vimmerby BK. 

Hur ser biljettläget ut?

– Vi har sålt 125 förköpsbiljetter och sponsorbord med ytterligare 20 personer. Vi räknar med att det blir 10–15 personer till. Det har varit 130 personer som mest tidigare och det ser ut att bli 160 personer, säger Sören Berggren. 

Vimmerby är det första av totalt fem stopp på Trions turné som besöker Huddinge, Nacka, Solna och Tyresö senare i december. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt