Annons:

Fint pris till 30-årige Anton:

Anton Karlsson fick på tisdagen priset "Årets rådgivningsinsats". Foto: Fyrklövern

Fint pris till 30-årige Anton: "Känns som ett kvitto"

Anton Karlsson, född i Södra Vi och boendes i Järnforsen, hade en bra tisdag. Han fick då ta emot utmärkelsen "Årets rådgivarinsats 2024".
– Det känns som ett kvitto, säger han.

Annons:

30-årige Anton Karlsson bodde som liten i Södra Vi, men sju år gammal gick flytten till Järnforsen. Där bor han fortfarande. Anton Karlsson är i dag ekonomirådgivare på Fyrklövern och har sin arbetsplats i Vimmerby. 

Han har arbetat i branschen sedan 2018 och den 16 april 2024 blir en dag att minnas lite extra för honom. Under tisdagen fick han nämligen ta emot utmärkelsen "Årets rådgivarinsats 2024" av branschrådet för Lantbrukets Rådgivningsföretag. 

Han fick priset för att ha "arbetat framgångsrikt med omorganisationer genom att metodiskt ha adresserat utmaningar, analyserat tänkbara utfall, gjort täta uppföljningar och varit behjälplig vid stödansökningar", enligt juryns motivering. 

Anton blev nominerad till priset av Ove och Åsa Carlsson som driver en mjölkgård utanför Mjölby. Han var rådgivare när deras företag ställde om och efter insatsen har driften effektiviserats och lönsamheten har ökat tre år i följd.

– De här kunderna tyckte uppenbarligen att jag bidragit lite extra till deras verksamheten. Jag har varit närvarande där i några år och det är verkligen jätteroligt. Jag har lagt ned mycket tid och engagemang, så det är roligt när det uppskattas. Det är ett kvitto på att man gör ett bra jobb, säger Anton Karlsson.

Blir extra fin middag

Exakt hur många han tävlade mot från början vet han inte, men inför dagens utnämning var det tre finalister som slogs om priset. 

Vad gör dig förtjänt av det här priset?

– Jag tror att många av dem jag jobbar med upplever att jag är närvarande. Inte bara vad gäller det ekonomiska, omorganisationer eller företagsstrukturer. Jag finns på plats hos företaget och åker ut och träffar dem där de verkar på deras hemmaplan. 

Hur ska du fira det här?

– Just i kväll blir det nog inte så mycket firande, säger Anton och skrattar när han precis ska hämta upp sitt barn.

– Men till helgen blir det nog en extra fin middag med familjen. Jag hade ju verkligen inte förväntat mig det här, så det är jättekul. Jag är både glad och tacksam. 

Utmärkelsens syfte är att uppmärksamma särskilt goda insatser inom de gröna näringarna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt