Annons:

ALV:s offensiva plan - så ska parken ta nästa steg

Joakim Johansson hoppas att Astrid Lindgrens Värld kan öppna upp parken under adventshelgerna redan under 2018. Foto: Linus Johansson

ALV:s offensiva plan - så ska parken ta nästa steg

Höstlovet blev en succé för Astrid Lindgrens Värld med över 38 000 besökare. Redan under 2018 kan ALV ta nästa steg i utvecklingen och öppna upp parken även under december.
– Ambitionen är att ha öppet under adventshelgerna redan under 2018. Vi har kommit långt i det arbetet, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Annons:

Tiden då Astrid Lindgrens Värld enbart var en sommaröppen park är sedan länge över. Tidigare har vi berättat att årets höstlovsvecka blev en succé med över 38 000 besökare. Men ALV nöjer sig inte med det. Nu tittar man på att hålla öppet i december - redan under nästa år.

– Det vi tittar på är att ha öppet fredag till söndag under adventshelgerna. Ambitionen är att det ska bli av redan under 2018. Vi har kommit långt i det arbetet. Men vi kommer inte att tvinga fram det utan dröjer det ett år till så står vi inte och faller med det, säger Joacim Johansson.

Jullovet ligger längre bort

Han berättar vidare om hur ett koncept skulle kunna se ut under adventshelgerna.

– Vi tänker oss ett liknande upplägg som under septemberhelgerna där vi har öppet fredag-söndag, så klart med en inriktning att berätta julberättelser. I många av Astrids böcker finns just julfirandet och vintern beskrivet. Idén är att göra skådespel utifrån det. Däremot är inte tanken att ha en julmarknad på samma sätt som höstmarknaden ser ut, även om det förstås kommer finnas julhandel i parken. Vi ser en stor potential i det här.

Kan det vara ett alternativ att hålla öppet även under jullovet?

– Det är inget som vi i dag har diskuterat närmare. På sikt skulle det kunna vara ett alternativ. Men vi har jobbat mycket mer med planering runt adventshelgerna än vad vi har gjort kring jullovet. Vi är ganska övertygade om att adventshelgerna skulle funka bra, säger Joacim Johansson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt