Annons:

Föreningen startar insamling:

Ryttarföreningen ber kommunen om hjälp.

Föreningen startar insamling: "Hoppas kommunen kan hjälpa oss"

Vimmerbyortens Ryttarförening har återigen hamnat i en svår ekonomisk kris. Nu har klubben startat en swishinsamling – och hoppas på hjälp från kommunen.
– Verksamheten betyder väldigt mycket för de många flickor och pojkar som rider här varje vecka, säger föreningens ordförande Sara Gustavsson.

Annons:

Ryttarföreningen hotas av konkurs med anledning av en ny svår ekonomisk kris. Det var samma läge för tre år sedan – men då räddade kommunen ryttarföreningen genom ett lån. 

"Styrelsen har även slimmat organisationen med att ta bort en 75-procentig tjänst samt kostnadseffektiviserat hästhållningen. Ungdomssektionen har fått fart under vingarna och är i dagsläget mycket effektiva och drar in pengar", skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Startat swishinsamling

Ett inplanerat möte med Vimmerby kommun finns. 

"Där ska vi diskutera oss fram till en hållbar lösning. Anläggningen som ägs av kommunen är eftersatt och håller inte den klass som behövs för att anordna större tävlingar och arrangemang. Ryttargårdens läge gynnar inte klubben då vi vid snösmältning/hårt regnande är översvämmade nere i ”gropen”, utebanan står ofta under vatten. Ridvägarna i närområdet är igenvuxna", skriver föreningen vidare. 

Nu hoppas man på att få stöd av kommunen.

– Jag hoppas att kommunen kan hjälpa oss, verksamheten betyder väldigt mycket för de många flickor och pojkar som rider här varje vecka” säger Sara Gustavsson, ny ordförande i föreningen, som hoppas återkomma med mer information efter mötet den 21 mars, i ett pressmeddelande.

Klubben har också startat en swishinsamling för att få in pengar. Föreningen har bett kommunen om ett akut lån på 150 000 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt