Annons:

På måndag slår 22-åriga Elins dröm in:

På måndag slår 22-åriga Elin Anderssons dröm in. Foto: Simon Henriksson

På måndag slår 22-åriga Elins dröm in: "Känns jättespännande"

Elin Andersson, 22, har haft en dröm om att ha en egen verksamhet länge. Redan nu slår den in. På måndag öppnar Kaffebönan Café och Catering där Café Lantmännen tidigare låg.
– Det blev ganska självklart för mig, säger hon.

Annons:

I dag stänger Café Lantmännen igen sin verksamhet i Vimmerby. Någon anledning till oro för trogna kunder finns dock inte.

På måndag öppnar 22-åriga Elin Andersson upp ett nytt café i lokalerna. Namnet blir Kaffebönan Café & Catering. Det är en dröm som går i uppfyllelse för Elin, som tidigare har jobbat på just Lantmännens café.

– Det känns jättespännande. Det är något jag har funderat på länge och jag känner att det är perfekt att testa nu. Någon gång har jag velat testa det här och nu är jag redo, säger Elin Andersson.

Elin Andersson tog stundenten från restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vimmerby gymnasium 2015 och där och då fanns den här drömmen i henne.

– Drömmen har varit att ha ett eget ställe ända sedan dess. Nu måste jag ta chansen när den kommer känner jag. Jag har restaurangskolan att tacka för mycket, hade jag inte gått där hade nog den här drömmen inte funnits kvar.

Hon lämnade Lantmännen för ganska precis ett år sedan – men för en månad sedan kom en förfrågan hon inte kunde tacka nej till. 

– Det var ganska självklart innerst inne att jag skulle säga ja. Jag trivdes bra där nere, både med personalen och kunderna. Det kunde nog inte bli mer självklart, säger hon och skrattar.

"Gått väldigt fort"

I och med att hon tar över verksamheten redan den 1 december har det gått rekordfort från att frågan kom tills hon öppnar.

– Det har gått väldigt fort, men jag har landat i det bra. Det känns helt rätt och ska verkligen bli jätteroligt.

Elin Andersson kommer nu att förändra en del, men är ganska hemlig med hur. Det får bli en överraskning för stamkunderna.

– Fredagsräkmackan exempelvis är väldigt inkörd och det kommer jag att fortsätta med, men jag kommer också sätta min egen touch. Hur vill jag hålla lite på, men det blir frukost, sallader, mackor och fika – så det blir lite nytt, men också mycket kvar av det som var tidigare.

"Hoppas det ska funka"

Satsningen ska inte ses som tillfällig. Elin Andersson vill nämligen utveckla verksamheten ännu mer i framtiden.

– Som det känns nu kommer jag köra på det här. Jag hoppas verkligen att det ska funka, så att vi kan köra på och utvecklas ännu mer i framtiden. 

Viktigt för henne är att alla kunder ska känna sig välkomna.

– Det är många stammisar som kommer dit. Det är ett smidigt läge för arbetare och pensionärer. Och viktigt är att man kan komma precis som man är, oavsett om man är bonde eller arbetare. Man behöver inte vara finklädd. Det ska verkligen bli jätteroligt och det känns ändå tryggt att jag känner igen det här stället så pass bra som jag gör.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt