Annons:

Lokala krögaren om rökförbudet:

Krögaren Christopher Novratidis är tudelad kring det nya rökförbudet som införs nästa sommaren. Foto: Simon Henriksson

Lokala krögaren om rökförbudet: "Kommer nog leda till irritation"

Nästa sommar är det slutrökt på landets uteserveringar. Kharmas ägare Christopher Novratidis är kluven kring att det är färdigfimpat.
– På dagtid tycker jag att det är bra, men jag är tveksam till kvällarna, säger han.

Annons:

Regeringen har tagit beslut om att införa rökförbud på uteserveringar i Sverige från och med nästa sommar. Ett beslut som har blivit omdebatterat – välkomnas av en del och kritiseras av andra. 

Den lokala krögaren Christopher Novratidis, som varje festkväll har en mängd rökare på Kharma, är tudelad kring beslutet.

– Jag tycker att det finns två sidor av det här. På dagtid när folk sitter och käkar är det jättebra, då förstår jag att man inte vill att någon ska sitta och röka bakom en barnfamilj som sitter och käkar, men jag är mer kluven till kvällstid. Det känns som att det kommer bli mycket trafik i entrén när vi ska skicka iväg folk för att röka. Det kommer bli mycket rörelse och en hel del irritation. Jag tror att det kan ställa till det för oss, säger Novratidis. 

Men han tror att det blir betydligt värre på andra platser i Sverige.

– Jag kan tänka mig på Avenyn eller i Stockholm, ska 1 000 personer stå utanför stället och röka? På uteserveringen kan man ha koll på dem, men det blir svårare där. Folk lär ju inte sluta röka utan man ställer sig bara någon annanstans.

"Lite kluven"

Han hade gärna sett att det var okej att röka på uteserveringen på kvällstid även i fortsättningen.

– Så känner jag, att efter klockan 22 skulle det ändå kunna vara okej. Det är ju frivilligt om man vill röka, men jag förstår också att man kan störa sig. Förhoppningsvis kan det bli bra, men jag är lite kluven.

2005 togs det beslut om att införa rökförbud inomhus på krogen. Nu, 13 år senare, förbjuds det även utomhus.

– Det var ju helt sjukt att man fick göra det inomhus, men det här känns inte riktigt som samma sak. Kvällstid kan jag tycka att det borde vara okej att göra det. Vi får hoppas att regeringen kommer med en bra lösning på det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt