Annons:

Roxx skänker kundernas julklapp till behövande i Vimmerby

Roxx i Vimmerby skänker kundernas julklapp till behövande i Vimmerby. Foto: Pressbild

Roxx skänker kundernas julklapp till behövande i Vimmerby

I stället för att ge julklappar till sina kunder skänker Roxx pengarna till välgörenhet. Det har Vimmerbyföretaget gjort i flera år – och fortsätter med den här julen också.
Pengarna går till hjälpverksamheten inom Svenska kyrkans diakoni.

Annons:

– Samtidigt som vi svenskar är givmilda och skänker mycket pengar till olika organisationer så tror jag att vi glömmer bort att det faktiskt finns fattigdom även på hemmaplan. Det märks kanske inte så tydligt utåt eftersom det kan kännas jobbigt att visa hur man har det i en liten stad där alla känner alla. Man drar sig ofta in i det längsta för att söka hjälp, men behovet finns. Det sociala skyddsnätet är inte så starkt som vi gärna vill tro, berättar Britt Andersson, diakon i Vimmerby.

Roxx vd Jakob Andersson fick upp ögonen för problemet under ett föredrag om kyrkans lokala hjälpverksamhet. Det ledde till att Roxx beslutade att skänka julklappspengarna lokalt förra året, och gör så även i år.

– Det finns till exempel många ensamstående med barn som kämpar och har det tufft. Tänk så sorgligt att stå inför julen och inte kunna köpa mat eller ge en liten julklapp till dina barn. Det är lätt att falla mellan trådarna i skyddsnätet, det kan hända vem som helst som blir sjuk eller arbetslös, och även om du får socialbidrag så är de lågt tilltagna och räcker inte långt. Därför känns det bra att kunna bidra till några glädjeämnen för dessa familjer nu till jul eller inför andra högtider längre fram, förklarar Jakob Andersson.

"Gör stor nytta"

Den som söker hjälp hos diakonin har oftast behov av mat, varma kläder eller skor. 

I Vimmerby delar kyrkan ut totalt cirka 10 000 till 15 000 kronor i månaden. Pengarna kommer från kyrkans budget för diakonin och inte minst från kollekt och andra gåvor.

– Alla pengar som vi samlar in går oavkortat till hjälp åt dem som behöver det. Bidraget från Roxx och andra gör stor nytta här i Vimmerby, säger Britt Andersson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt