Annons:

BRUKARE VAR UTTORKAD – ANHÖRIG FICK LARMA SJÄLV

En anhörig till en brukare inom kommunens socialförvaltning har anmält händelsen. Foto: Jakob Karlsson

BRUKARE VAR UTTORKAD – ANHÖRIG FICK LARMA SJÄLV

En brukare som vårdas inom Vimmerby kommuns socialförvaltning fick läggas in på sjukhus efter att hen drabbats av uttorkning. Det var personens anhörige som själv larmade ambulans. Den anhörige har nu lämnat in ett klagomål till kommunen.

Annons:

Flera delar av klagomålet är belagt med sekretess, men den anhörige menar att sjuksköterskan brustit i sin bedömning av brukarens hälsotillstånd. Till slut larmade den anhörige ambulans och den äldre blev inlagd på sjukhus på grund av uttorkning.

Kommunen har nu inlett en utredning.

”I utredningen ingår bland annat att undersöka händelseförloppet, samtala med berörda yrkeskategorier, granska dokumentationen med mera, allt för att utröna vad som hänt och identifiera eventuella brister för att säkerställa att risken för återupprepning minimeras”, skriver kvalitetssamordnaren Hanna Alsér i ett mejl till Dagens Vimmerby.

Hur vanligt är det att äldre på kommunens boende drabbas av uttorkning?

"Jag kan inte uttala mig om hur vanligt det är att man drabbas av uttorkning, då det kan vara kopplat till olika sjukdomstillstånd. Jag kan inte heller uttala mig om i vilken del av verksamheten detta inträffat."

Kommunen vill inte gå in på vilken typ av verksamhet klagomålet gäller eller vilken ålder den drabbade har.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt