Annons:

  • Efter succèn – ny mötesplats i Bullerbyn

    Den "gula tvättstugan" blir den andra mötesplatsen i Bullerbyn. Foto: Simon Henriksson

  • Efter succèn – ny mötesplats i Bullerbyn

    Så här ser det ut innanför väggarna. Hultsfreds kommun och kommunledningen i Vimmerby får sig en titt.

Efter succèn – ny mötesplats i Bullerbyn

Hösten 2014 invigdes Mötesplats Bullerbyn. Det har blivit succé och nu satsas det på ytterligare en mötesplats. – Det här är en framgångssaga, säger Tobias Ragnarsson, samordnare på Arbetsmarknadsenheten.

Annons:

2014 valde Vimarhem, kultur- och fritidsförvaltningen och Arbetsmarknadsenheten att skapa en mötesplats i Bullerbyn. Det har blivit succé för Mötesplats Bullerbyn i det invandrartäta området, där flera personer arbetar i dag. 

Nu väljer man att utöka med ytterligare en mötesplats i bostadsområdet. Det är "gula tvättstugan" som blir den andra mötesplatsen i området. 

– Vi har haft det här projektet igång sedan i våras och vi är färdiga till 95 procent, säger Lennart Cederlöf, bokonsulent på Vimarhem. 

500 besök i månaden

Anledningen är att intresset för mötesplatsen i den "röda tvättstugan" varit enormt. 

– Vi har 500 besök i månaden och det här är en framgångssaga. Det finns ett stort behov och därför bygger vi vidare. Det har inte funnits plats och då måste vi utveckla. Vimarhem har sett nyttan med mötesplatsen, så vi bestämde att vi bygger upp den gula tvättstugan också, säger Tobias Ragnarsson, samordnare på Arbetsmarknadsenheten. 

Den 2 juni, i samband med Bullerbydagen, sker invigningen av den nya mötesplatsen. 

– Vi måste avlasta den nuvarande mötesplatsen och det kommer bli ungefär samma koncept. Det är jätteskoj om folk kommer hit, Bullerbyn har tidigare haft ett dåligt rykte. Föräldrar har sagt "låt inte barnen cykla genom Bullerbyn" eller sagt att det skulle vara farligt. Den bilden finns nog inte längre och där har mötesplatsen betytt jättemycket. Det här är ett långsiktigt projekt och jag har jobbat här sedan 2007. Jag trodde inte att den här utvecklingen var möjlig, säger Lennart Cederlöf. 

"Blir tryggare"

Tobias Ragnarsson är inne på samma spår, att mötesplatsen haft en stor betydelse för att förbättra områdets rykte.

– Jag är ju inte härifrån och vet inte hur det varit historiskt, men vi ser ju att det blir tryggare här. Barnen har någonstans att gå, föräldrarna har någon att fråga. Ju snabbare man når problemen desto bättre blir det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt