Annons:

Så mycket kostar det att flytta läktaren

Läktarlösningen på Arena Ceos/Skobes Arena är minst sagt spartansk. Foto: Linus Johansson

Så mycket kostar det att flytta läktaren

Det här är tredje året som Vimmerby IF:s publik erbjuds en skraltig gammal träläktare utan tak på kommunens fotbollsanläggning Arena Ceos/Skobes Arena. – Jag tror att vi kommer till ett beslut innan årsskiftet, säger utvecklingschefen Patrik Kinnbom.

Annons:

Kritiken mot läktarlösningen har varit hård från Vimmerby IF, som tappat en hel del publik för sina två A-lag jämfört med de sista åren på Vimarvallen. Sedan kultur- och fritidsförvaltningen lades ned har frågan hamnat på Patrik Kinnboms bord.

– Vi håller på och tittar på en läktare och det handlar delvis om vad VIF är villiga att betala. Det har funnits ett förslag om att flytta ned den gamla läktaren, men det blev stoppat när ekonomin blev så dålig som den är, säger Patrik Kinnbom.

”Blir en förhandling”

Att flytta ned läktaren från Vimarvallen skulle kosta cirka 600 000 kronor. Att köpa en ny, med mindre kapacitet, kostar en miljon.

– Jag vet inte om kommunen är villig att gå in med något och vi får se om vi kan mötas. Får VIF en läktare kan de få in fler besökare och på så sätt kan det betala sig för dem. Jag tror att 600 000 kronor är en hanterbar summa. Jag samlar på mig uppgifter och sedan är det upp till kommunstyrelsen och Vimmerby IF hur man vill göra. Det blir en förhandling.

”Inte riktigt okej”

Bristen på läktaren är inte den enda på arenan. Kommunen har krav på sig att se till att granulatet från konstgräset inte kommer ned i Lillån.

– Vintertid kommer det ut i vattendragen och det måste till ett filter. Problemet är att det skulle ha gjorts när man gjorde iordning anläggningen, men det är inga jättestora summor. Det kommer vi lösa, men sedan är det en del finlir som återstår.

Bland annat ligger det fortfarande elkablar i öppen dager.

– Elen är inte riktigt okej och det måste göras i ordning. Vi ska få ned elkablarna i marken. Allting är förberett, men man har inte dragit i kablarna i rören.

”Törs inte svara på”

Ytterligare åtgärder krävs för att få till parkeringen.

– Trafikingenjören har tittat på det och betongsuggorna är inte okej. Det blir tajt och rörigt, men sedan är de som besöker Ceos lite slarviga också. Man parkerar så nära som möjligt, men det finns en bättre parkeringsmöjlighet 50 meter från entrén.

Kommer bilparkeringen asfalteras?

– Det törs jag inte svara på. Däremot är det en del asfaltering på området som hänger ihop med miljökravet som vi måste lösa i första skedet.

När tror du att arenan är klar?

– Jag tror i alla fall att vi kommer fram till ett beslut innan årsskiftet. Kommunstyrelsen ska ha allt inne efter sommaren och har vi en jäkla tur kan det finnas en läktare på Ceos när nästa säsong startar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt