Annons:

Mats gjorde succé som stalledräng – nästa år blir det naket

Här är bilden på Mats Genfors som dragit in över 12 000 kronor till Musikhjälpen. Foto: Privat

Mats gjorde succé som stalledräng – nästa år blir det naket

I veckan tog ALV-skådisen Mats Genfors plats i Astrid Lindgrens Världs luciatåg. Några dagar senare har bilden på Genfors som stalledräng dragit in över 10 000 kronor till Musikhjälpen – och nästa år har Genfors utlovat naket. – Från början var det ett skämt, säger han.

Annons:

Mats Genfors är mest känd som karaktären Mattis på Astrid Lindgrens Värld. Nästa år är det mycket möjligt att han är minst lika berömd för en udda nakenchock. 

Låter det märkligt? Så här har det gått till.

I onsdags var Mats Genfors stalledräng i ALV:s luciatåg. Bilden spred sig bland kollegorna och en budgivning på bilden ovan startade. Då kom någon med idén att budgivningen skulle göras om till en insamling till Musikhjälpen.

”Ska inte spoila det nu”

Sagt och gjort. Därefter har insamlingen tickat på. När den låg runt 7 000 kronor gav Genfors ett löfte som han möjligen kan få ångra.

– När det var på 7 000 lovade jag en lättklädd bild som Lucia om det går över 10 000. Nu har det gjort det så jag har förbundit mig till att presentera mig som en naken lucia nästa år. Vi får se vad det blir för något. Jag har en idé, men jag ska inte spoila det nu. Jag tänker att jag förnedrar mig själv under hösten på något sätt och sedan gör man en ny bössa och kommer den upp till en viss nivå så släpper vi bildserien där jag förnedrar mig.

”Jättehärligt”

Årets insamling är uppe i 12 580 kronor och 109 givare har skickat in bidrag.

– Det var ett skämt från början och någon tyckte att det var kul att jag var stjärngosse och ville ha en bild på det. Jag lade in en hundring själv och sedan har jag låtit det vara. Jag kan inte känna att jag varit så delaktig, men det är jättehärligt att det kan bli så här och att det kan vara så roligt att samla in pengar. Jag ställer gärna upp och bjuder på mig själv i sådana här sammanhang.

12 580 kronor räcker till sju skolboxar. En låda innehåller allt som en lärare behöver för att undervisa upp till 40 barn. 

Insamlingen hittar du här

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt